H ΕΔΟΝ για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

 

39 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Για ακόμα μια χρονιά, που βρίσκει τον τόπο μας μοιρασμένο, ως ΕΔΟΝ καταδικάζουμε την παράνομη ανακήρυξη της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» η οποία αποτέλεσε την κορύφωση των διχοτομικών ενεργειών που μεθόδευε η Τουρκία και η τότε Τ/κ ηγεσία.

Η παράνομη ανακήρυξη στις 15 Νοεμβρίου 1983 αποτέλεσε τη συνέχεια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για διαμελισμό της Κύπρου και του λαού της. Άλλος ένας χρόνος που η καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης βρίσκει το Κυπριακό πρόβλημα στον «πάγο». Μετά το ναυάγιο του 2017, όπου στο Κρανς Μοντανά βρεθήκαμε στο παρά πέντε της λύσης, σήμερα δυστυχώς βρισκόμαστε στο παρά πέντε της διχοτόμησης.

Η απενοχοποίηση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, απόρροια της αναξιοπιστία της πλευράς μας ένεκα των χειρισμών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και η απαράδεκτη στάση της ακραία διχοτομικής νέας ηγεσίας της Τ/κ κοινότητας, υπό τον Τατάρ, υποδεικνύει σε όλους μας ότι το δίλλημα είναι ολοφάνερο. Λύση Ομοσπονδίας ή Διχοτόμηση!

Οι νέες και οι νέοι της Κύπρου καλούμαστε να πάρουμε θέση, στον αγώνα για επιβίωση του λαού μας. Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τη μάχη για λύση και επανένωση. Για να αποβάλουμε τα εθνικιστικά ιδεολογήματα που προσπαθούν να μας κληροδοτήσουν και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Σε αυτόν τον αγώνα, η ΕΔΟΝ θα συνεχίσει να βρίσκεται, στην πρώτη γραμμή.

Για Κύπρο ομοσπονδιακή, επανενωμένη, ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη.

Για Κύπρο ειρηνική, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ ΕΔΟΝ

14/11/2022

 

 

 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.