Μήνυμα Αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ απέστειλε σήμερα μήνυμα αλληλεγγύης στην Κομμουνιστική Νεολαία Κούβας, σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στη χώρα κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Αυτούσια η επιστολή:

 

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Κομμουνιστική Νεολαία Κούβας και σε ολόκληρο τον αγωνιζόμενο λαό, για την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη χώρα.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από πτώση κεραυνού στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Ματάνσας, φέρνει τον για δεκαετίες αγωνιζόμενο λαό της Κούβας σε ακόμα δυσκολότερη θέση, αφού απειλείται η ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Η άμεση άρση του εγκληματικού εμπάργκο που επιβάλλεται από τις ΗΠΑ είναι τώρα, ακόμα πιο επάναγκες.

Ως ΕΔΟΝ στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο αδελφό μας λαό, στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, όπως και στους αγνοούμενους και τις οικογένειές τους. Εκφράζουμε επίσης την ετοιμότητα να συνδράμουμε με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο στην αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών και στη στήριξη του λαού της Κούβας.

Συντροφικά,

Το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ.

9 Αυγούστου 2022

 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.