Η ΕΔΟΝ για την απώλεια του Γιώργου Λώρη

Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ αποχαιρετά τον σπουδαίο καλλιτέχνη και σύντροφο Γιώργο Λώρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, σε ηλικία 63 ετών.

Ο Γιώργος Λώρης ήταν αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και διακρίθηκε στον χώρο των τεχνών. Πέραν της υποκριτικής τέχνης, ασχολήθηκε με το τραγούδι και ήταν ένας από τους πρώτους συνεργάτες του μεγάλου Μάριου Τόκα, ερμηνεύοντας τα τραγούδια του. Κατά την διάρκεια των σπουδών του δραστηριοποιήθηκε στη Προοδευτική Κ.Κ.Φ. Αθήνας, σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για το φοιτητικό κίνημα και σε ένα εχθρικό περιβάλλον για τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς φοιτητές. Σταθερή ήταν η παρουσία του, τόσο στην Μπουάτ της Προοδευτικής όσο και στα Παγκύπρια Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ.

Ο Γιώργος Λώρης από το 1981 έγινε μέλος του ΑΚΕΛ και υπήρξε δραστήριος στέλεχος του Λαϊκού Κινήματος με πλούσια προσφορά στα κοινά.  Διετέλεσε για αρκετά χρόνια μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λεμεσού και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Υπηρέτησε την πόλη του και από το πόστο του Δημοτικού Σύμβουλου στο Δήμο Λεμεσού με την δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ την δεκαετία 1986 - 1996.

Ο Γιώργος Λώρης μέχρι και την τελευταία στιγμή, υπήρξε συνειδητός συνοδοιπόρος στον αγώνα για ειρήνη και επανένωση της Κύπρου, αλλά και στον αγώνα, για κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Λώρη.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ ΕΔΟΝ

16/11/2021

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.