Η ΕΔΟΝ για την έναρξη του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Ενόψει της έναρξης του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ως ΕΔΟΝ ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα με αθλητοπρέπεια μακριά από φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής και στημένων αγώνων. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα πιο πάνω αρνητικά φαινόμενα ενισχύουν την προκατάληψη των φιλάθλων για τη διαφάνεια του πρωταθλήματος και απομακρύνουν φιλάθλους και ποδοσφαιριστές από το στόχο του ευ αγωνίζεσθαι.

Η έναρξη του πρωταθλήματος γίνεται κάτω από τη σκιά των καταγγελιών ομάδων για δυσμενή μεταχείριση τους από τους διαχειριστές συγκεκριμένων σταδίων και των αποκαλύψεων για εκτεθειμένα προσωπικά δεδομένα φιλάθλων. Οι διαρροές προσωπικών δεδομένων γίνεται λόγω προβλήματος στο λογισμικό της νέας πλατφόρμας, η οποία είναι υπεύθυνη για την πώληση εισιτηρίων διαρκείας. Πέραν του αυτονόητου, ότι πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος το θέμα και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, τίθεται το ζήτημα της εφαρμογής του τρομονόμου από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.

Ο τρομονόμος σε συνδυασμό με τη διαφθορά, τους στημένους αγώνες και τα μέτρα που εφαρμόζονται για περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 οδήγησαν μεγάλο αριθμό φιλάθλων εκτός γηπέδων. Είναι ξεκάθαρο ότι από τη στιγμή που τα μέτρα για περιορισμό της πανδημίας δεν μπορούν να αρθούν άμεσα, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας, η μη εφαρμογή του τρομονόμου θα οδηγούσε αναμφίβολα περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.

Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την τροποποίηση της νομοθεσίας για πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και συγκεκριμένα των προνοιών που την καθιστούν τρομονόμο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να βρίσκεται στο προσκήνιο των πρωταθλημάτων το ευ αγωνίζεσθαι και όχι η εμπορευματοποίηση, οι στημένοι αγώνες, η διαφθορά, η βία και ο χουλιγκανισμός. Καλούμε την πολιτεία να επενδύσει στη διαφάνεια, στην πρόληψη και στη διαπαιδαγώγηση και όχι στην καταστολή και στο φακέλωμα των φιλάθλων.

 

Αθλητικό Γραφείο

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

22/8/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.