Η ΕΔΟΝ για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα κατεχόμενα

 

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορία στα κατεχόμενα για την ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη συνιστούν αρνητική εξέλιξη για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται από τον ΟΗΕ.

Η Τουρκία στην ουσία καθόρισε το αποτέλεσμα με τις παρεμβάσεις της για να εκλεγεί ο εκλεκτός της, Ερσίν Τατάρ. Παρόλα αυτά μεγάλη μερίδα της τουρκοκυπριακής κοινότητας γύρισε την πλάτη στην Τουρκία και στις πολιτικές δυνάμεις που αντιστρατεύονται τη διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία.

Δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο, αφού περισσότερα από τρία χρόνια πέρασαν χωρίς διαπραγματεύσεις, όταν είχαμε απέναντι μας έναν Τουρκοκύπριο ηγέτη που απέρριπτε τη λύση δύο κρατών και την οριστική διχοτόμηση.

Τώρα τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς απέναντι μας θα έχουμε τον Τατάρ, που προωθεί διχοτομικές επιλογές και πολιτεύεται σύμφωνα με τις επιθυμίες της Άγκυρας. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί.

Ο αγώνας δεν σταματά, το Κυπριακό δεν τελείωσε. Καλούμε τον κ. Αναστασιάδη να εμμένει, ειδικά τώρα, στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα και στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες.

Καλούμε τη νεολαία να μην αφεθεί στη μοιρολατρία και στο μάταιο του αγώνα. Ως ΕΔΟΝ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας. Δεν μας αξίζει το μέλλον των συρματοπλεγμάτων και της διχοτόμησης. Ως νέοι και νέες, που είμαστε το μέλλον αυτού του τόπου, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για Κύπρο ανεξάρτητη, αποστρατικοποιημένη και ομοσπονδιακή. Κύπρο της ειρήνης και της αδελφοσύνης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Τον τελικό λόγο στην ιστορία έχουν πάντα οι λαοί. Καλούμε τις προοδευτικές τουρκοκυπριακές οργανώσεις νεολαίας σε αγώνα, μέσω κοινών δράσεων, για να απομονώσουμε τον εθνικισμό και στις δύο κοινότητες, να αναπτερώσουμε την ελπίδα και να παλέψουμε για την ομοσπονδιακή Κύπρο.

Για μια πατρίδα που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της, για να ακουστεί από την Πάφο μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα πως:

Η ειρήνη στην Κύπρο δεν θα εμποδιστεί! - Kıbrıs’ta Barış Engellenemez!!

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

19/10/2020

 
 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.