Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης ορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1981 και από το 2001 γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου. Ως ΕΔΟΝ, με αφορμή την επέτειο αυτή, επιβεβαιώνουμε για ακόμα μία φορά την προσήλωσή μας στα ιδανικά της ειρήνης, της ελευθερίας των λαών και του διεθνισμού. Παρόλο που έχουν περάσει περισσότερες από εφτά δεκαετίες από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι αιτίες που τον προκάλεσαν παραμένουν ζωντανές, απειλώντας τους λαούς με νέες καταστροφές και την οδύνη του πολέμου.

Μπορεί στις μέρες μας να μην βιώνουμε ένα γενικευμένο παγκόσμιο πόλεμο, ωστόσο ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να αιματοκυλίζει λαούς απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Η μανία των ιμπεριαλιστών για έλεγχο των αγορών, των φυσικών πόρων αλλά και των δρόμων ενέργειας, οδηγεί σε περαιτέρω πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συγκρούσεις. Την ίδια ώρα που αυξάνονται οι επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης, οι επιθετικοί πόλεμοι και η επαναχάραξη των συνόρων, η δική μας γειτονιά παραμένει στο επίκεντρο και βιώνει μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση.

Η παγκόσμια και διαρκής ειρήνη παραμένει για εμάς πρωταρχικός στόχος και βασικό ζητούμενο. Η επι 46 χρόνια συνεχιζόμενη κατοχή, διατηρεί ανολοκλήρωτο το όραμα για μια Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη, ειρηνική, ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη, όπου ο λαός μας θα ζει αδελφωμένος και μαζί θα χτίζει το μέλλον του.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η ΕΔΟΝ καλεί όλους τους Ε/κ και Τ/κ νέους να συνεχίσουν να εντείνουν τον αγώνα για επανένωση και ειρήνη στον τόπο μας. Παράλληλα, ως ΕΔΟΝ, εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς  που μάχονται για την ειρήνη στο δικό τους τόπο. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η επικράτηση της διαρκούς παγκόσμιας ειρήνης μπορεί να έρθει μόνο με την κοινή πάλη των λαών και την ολοκληρωτική ήττα του ιμπεριαλισμού.

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

20/9/2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.