Η ΕΔΟΝ για τον πνιγμό προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο


Ένα ακόμα τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί σήμερα στη μακρά λίστα των πνιγμών στις θάλασσες της Μεσογείου, με τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν από τον πόλεμο ή/και τη φτώχεια που υπάρχει στη χώρα τους, για να ζήσουν ασφαλείς. Ένα ακόμα αποτέλεσμα των συνεπειών του ιμπεριαλισμού και των πολιτικών των κυρίαρχων δυνάμεων του πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι υποκριτική, αφού παρ’ όλα τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται καθημερινά, ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί στην καταλήστευση και το δράμα αυτών των λαών. Τη στιγμή που η Κύπρος και ο λαός της έζησε το τι εστί προσφυγιά και μετανάστευση, είναι απαράδεκτο να μην μπορεί να έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για να υποδεχτεί τους ανθρώπους αυτούς.

Για ακόμα μια φορά ως ΕΔΟΝ, καλούμε τη νεολαία να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον αγώνα ενάντια στις αιτίες που οδηγούν τους λαούς στην προσφυγιά και στη μετανάστευση.

 

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

26/7/20199

© 2024 EDON. All Rights Reserved.