Η ΕΔΟΝ για τον αυταρχισμό και το ανατολίτικο παζάρι του Υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο . Θυματοποιούνται οι Μαθητές. Γίνονται πειραματόζωα

Εδώ και ένα χρόνο, οι Κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτα, δεν έφεραν τις τροποποιήσεις που δεσμεύτηκαν να φέρουν για τις εξετάσεις τετραμήνων. Αρκούνται σε επικοινωνιακά παιχνίδια, περιπλανήσεις του Υπουργού Παιδείας στα σχολεία, σποτάκια και ενημερωτικά φυλλάδια με σκοπό να πείσουν για το εν λόγω ζήτημα.

Η αντιπαράθεση με τον κλάδο επιθεωρητών Μέσης Εκπαίδευσης επιβεβαιώνει πως τόσο καιρό δεν ασχολήθηκαν με το θέμα, και πως έμειναν τελευταία στιγμή να συζητήσουν με τους αρμόδιους φορείς. Τελικά μέσα σε λίγες ώρες οι κρατικοί-κομματικοί τους μηχανισμοί δούλεψαν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, αφού «έπεισαν» τον κλάδο επιθεωρητών και τελικά «δεν υπάρχει» πρόβλημα.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη συνεχίζει να εμπαίζει τον εκπαιδευτικό κόσμο, τους μαθητές και την κοινωνία, καθώς από την πλήρη άρνηση για τροποποίηση των κανονισμών μέσα σε μια νύχτα αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτα Υπουργικό Συμβούλιο για να ενσωματώσουν την πρόταση του ΔΗΚΟ στους κανονισμούς για να τους ψηφίσει η ολομέλεια της Βουλής.

Ως ΕΔΟΝ, καταδικάζουμε για άλλη μια φορά την αυταρχική στάση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης και εκφράζουμε και πάλι την αντίθεση μας με το αντιπαιδαγωγικό μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Διαφωνούμε με την πρόταση του ΔΗΚΟ για κεντρικά διαγωνίσματα τύπου παγκύπριων εξετάσεων, αφού θα αυξήσουν τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου. Στηρίζουμε την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, που σκοπό έχει την κατάργηση των πιο πάνω εξετάσεων.

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι ο λαός και η νεολαία ειδικότερα, έχουν φωνή εντός και εκτός Βουλής, καθώς το ΑΚΕΛ είναι το μόνο κόμμα που έχει στο επίκεντρο του τον μαθητή, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ.ΕΔΟΝ
12/7/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.