Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως η «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους» από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών του 1987.

Ο αγώνας κατά των εξαρτήσεων αποτελεί κορυφαίο πυλώνα της δράσης της ΕΔΟΝ και του ευρύτερου Λαϊκού Κινήματος.

Η μάστιγα των ναρκωτικών δεν είναι ξεκομμένη από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα στο οποίο ζούμε. Η ανεργία, η σχολική αποτυχία, ο κοινωνικός – ταξικός αποκλεισμός, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η έλλειψη ελευθερίας, η αβεβαιότητα, είναι όροι που οξύνουν το πρόβλημα χρήσης ουσιών.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά που διεξάχθηκε το 2018, η Κύπρος αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις. Τα ποσοστά θανάτων στις νεαρές ηλικίες είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με την Ευρώπη, ενώ η επικρατέστερη ηλικία πρώτης χρήσης της κάνναβης είναι τα 20 έτη.

Ως ΕΔΟΝ, στηρίζουμε διαχρονικά και ενισχύουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και ειδικότερα την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εσωτερικής Θεραπείας Εφήβων «Θεραπευτική Κοινότητα Εφήβων».

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να εντάσσουμε τη νεολαία του τόπου στο δρόμο της οργανωμένης πάλης, στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα. Στον ωραίο μα συνάμα δύσκολο δρόμο της κατάκτησης της πραγματικής και όμορφης ζωής και όχι των υποκατάστατων ευτυχίας. Κατανοώντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους και ανακαλύπτοντας τη δύναμη της αλλαγής μέσα από τους αγώνες τους.

 

Γραφείο Περιβάλλοντος και Υγείας
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

26/06/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.