Ανακοίνωση Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών για την κατάσταση στη Βενεζουέλα

Με την ευκαιρία των τελευταίων εξελίξεων στη Βενεζουέλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) εκφράζει την πλήρη υποστήριξη της στο λαό και στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

Ο ιμπεριαλισμός δείχνει και πάλι την επιθετικότητα του ενάντια στη Βενεζουέλα. Μετά την αυτοανακήρυξη του στηριζόμενου από τις ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό ως «Πρόεδρου» της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι αναγνωρίζει επίσημα τον Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινό Πρόεδρο» της χώρας.

Η «ανησυχία» και η «ευαισθησία» των ιμπεριαλιστών για τη δημοκρατία είναι γνωστή για τους λαούς του κόσμου. Βρισκόμαστε δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας και τους στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτή τη νέα πρόκληση που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αδελφική υποστήριξη μας στους συντρόφους μας από την Κομμουνιστική Νεολαία της Βενεζουέλας (JCV) και τη Νεολαία του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (JPSUV) που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας τους.

ΠΟΔΝ

23/01/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.