Χαιρετισμός Ενιαίας Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου (ULDY) στο 20ο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΔΟΝ

Η Ενιαία Δημοκρατική Νεολαία Λιβάνου στέλνει τους αδελφικούς της χαιρετισμούς στην αδελφή μας οργάνωση ΕΔΟΝ, την εβδομάδα του 20ου Παγκύπριου Συνεδρίου της. Με την ΕΔΟΝ έχουμε μια ιστορία κοινών δεσμών και αγώνων και πολλές ανταλλαγές αποστολών αλληλεγγύης.

Σύντροφοι, ελπίζουμε ότι το 20ο Συνέδριό σας θα χρησιμεύσει για την περαιτέρω ενίσχυση της Οργάνωσής σας και του αγώνα της νεολαίας στην Κύπρο. Επίσης για να ενισχύσουμε τον κοινό μας αγώνα ειδικά στην ΠΟΔΝ για την επιτευξη της παγκόσμιας ειρήνης, ελευθερίας, δημοκρατίας και ανεξαρτησίας για ισότητα σε κάθε σημείο του κόσμου ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην αγωνία, το αίτημα για το τέλος των πολέμων, το τέλος της αποικιοκρατίας και της κατοχής, το τέλος των επεμβάσεων, της εκμεταλλεύσης και καταπίεσης.

Αγωνιζόμαστε για μια παγκόσμια ειρήνη, αλληλεγγύη, ισότητα και ελευθερία, αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον που μας αξίζει

Εμείς στην ULDY επιβεβαιώνουμε τη θέση μας για μια ενωμένη Κύπρο και στεκόμαστε στο πλευρό του κυπριακού λαού που, 47 χρόνια μετά την τουρκική κατοχή, εξακολουθεί να αγωνίζεται για επανένωση υπό τη λύση ενός διζωνικού, δικοινοτικού και ομοσπονδιακού κράτους.

Εμείς στην  Ένωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου χαιρετίζουμε την Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας της Κύπρου για τη φιλοξενία του στο  20ου Συνεδρίου σας, παρά αυτή την πανδημία που επηρέασε χώρες και κοινωνίες σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Η πανδημία του κορωνοϊού απέδειξε την αναποτελεσματικότητα των καπιταλιστικών συστημάτων που εμείς, ως αριστεροί, παλεύουμε. Στην πραγματικότητα, συστήματα που δίνουν προτεραιότητα στη συσσώρευση περιουσίας για τους καπιταλιστές έναντι της υγείας των ανθρώπων δεν θα είναι σε θέση να χειριστούν μια τέτοια κρίση χωρίς να εκθέσουν τη ζωή των ανθρώπων σε κίνδυνο.

Επιπλέον, αυτή η πανδημία συνέπεσε με την κατάρρευση της λιβανικής οικονομίας. Αυτή η κατάρρευση είναι αποτέλεσμα πολιτικών που συνεχίζονται εδώ και τρεις δεκαετίες υπό ανελεύθερο καθεστώς που βασίζεται στην περιθωριοποίηση του δημόσιου τομέα για χάρη του ιδιωτικού, στην απουσία παραγωγής και στην κυριαρχία της τραπεζικής κυριαρχίας στις βασικές ανάγκες των ανθρώπων. Και ακόμη και κάτω από την οικονομική κατάρρευση, τέτοιες πολιτικές συνεχίζονται για να συσσωρεύουν περιουσία για τους εμπόρους, εισαγωγείς και τραπεζίτες. Με αποτέλεσμα, οι φτωχές τάξεις αναγκάστηκαν να φορτωθουν τις συνέπειες της αποτυχίας του συστήματος. Στον Λίβανο, υπομένουμε τις δύσκολες συνθήκες που επιβάλλει η οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι αγωνίζονται καθημερινά για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ελάχιστο των βασικών τους αναγκών. Οι λιβανικές αρχές με τα μονοπώλια, το ολιγαρχικό δίκτυο και τους ιδιοκτήτες τραπεζών επιδιώκουν μόνο να αποκομίσουν κέρδη και να παραμείνουν στην εξουσία εις βάρος της ζωής των ανθρώπων. Η νεολαία είναι η κύρια παραγωγή που εξάγεται εδώ, αναζητώντας μια καλύτερη διαβίωση. Η εκπαίδευση είναι προνόμιο, ένα εμπόρευμα πλέον απρόσιτο για τους περισσότερους νέους στον Λίβανο.

Όλα αυτά συνέβησαν σε έναν εξαντλημένο τομέα υγείας που είναι κατά 85% ιδιωτικός. Χωρίς να αναφέρουμε τη μικρή πυρηνική έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου 2020 στο λιμάνι της Βηρυτού, που ο απόηχος της έκρηξης έφτασε μέχρι και την Κύπρο, η έκρηξη ήταν μια καταστροφή που συνέβη λόγω της έλλειψης ευθύνης των λιβανικών αρχών.

 

Οι άνθρωποι είναι οι μόνοι που φέρουν τις συνέπειες της αποτυχίας του συστήματος που προκαλείται από το δίκτυο των παραγωγών κερδών. Αυτό το καθεστώς είναι μέρος ενός διεθνούς καθεστώτος που προστατεύεται από τον ανατολικό ιμπεριαλισμό που προκαλεί φτώχεια, πείνα, θάνατο, εκμετάλλευση πόρων εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο για χάρη πολύ λίγων ιδιοκτητών πολυεθνικών εταιρειών.

Χαιρετισμούς στους συντρόφους μας για το συνέδριό τους και πάλι, ανυπομονούμε για περισσότερη συνεργασία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό και όλα τα εργαλεία τους οπουδήποτε στον κόσμο, μέχρι να φτάσουμε σε έναν κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Ζήτω ο αγώνας

Ζητω η ΕΔΟΝ

Ζητω η ΠΟΔΝ

Χαιρετίζουμε όλους τους συντρόφους της ΕΔΟΝ στο πλαίσιο εργασιών του 20ου Συνεδρίου τους.

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.