Για τη διαφύλαξη της ενότητας της ΕΔΟΝ

Για μια οργάνωση νεολαίας του δικού μας τύπου, είναι αναγκαίος ο ενιαίος πολιτικός λόγος και η κοινή γραμμή δράσης, όταν απευθυνόμαστε στην κοινωνία και ειδικότερα στους νέους. Ειδικά σήμερα, που οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι συντονισμένες και στοχευμένες, έτσι ώστε να πλήξουν το κίνημα της Αριστεράς, η μονολιθικότητα της ΕΔΟΝ, είναι αυτό που μπορεί να αποτρέψει την αποδυνάμωση της Οργάνωσης μας και να διασφαλίσει την περαιτέρω μαζικοποίηση της.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας, με την οικονομική κρίση να μαστίζει την εργατική τάξη και τη νεολαία μας και με το λαό μας να δοκιμάζεται, κάποιες πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους και να στέλλουν τη νέα γενιά στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση. Ανάχωμα σε αυτές τις πολιτικές και σε αυτούς που τις προωθούν ήταν και θα παραμείνει το κόμμα του εργαζόμενου λαού, το κόμμα της νεολαίας το ΑΚΕΛ και γενικά ολόκληρο το Λαικό Κίνημα, με την ΕΔΟΝ στην πρωτοπορία των αγώνων της νεολαίας.

Η Μέση Εκπαιδευτική και η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση

Η πραγματοποίηση μιας ριζοσπαστικής Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης στην Μέση Εκπαίδευση είναι διαρκής και μόνιμος στόχος της ΕΔΟΝ. Η αναγκαιότητα για μια ριζοσπαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προέκυψε μέσα  από τα χρόνια προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δυστυχώς για την Μέση εκπαίδευση η δεκαετής  διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ (1993-2003) μας οδήγησε σε επικίνδυνα αδιέξοδα, όπου αρκετά από αυτά φυσιολογικά δεν εξαλείφτηκαν ούτε στα τελευταία πέντε χρόνια.

Σελίδα 1 από 17

© 2024 EDON. All Rights Reserved.