Αφαίρεση του αποτυπώματος:  Το Δικαίωμα στη Λήθη των ατόμων με εμπειρία καρκίνου

Το κρίσιμο ζήτημα του καρκίνου αφορά κάθε άτομο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Δυστυχώς όλοι και όλες είναι πιθανόν να έχουμε βιώσει στο οικογενειακό, φιλικό ή ευρύτερο περιβάλλον την αγωνία και τον αγώνα που δίνουν οι ασθενείς με καρκίνο. Έναν αγώνα τεράστιο, δύσκολο, άνισο, επίπονο και με πολλές προκλήσεις, τόσο για τα ίδια τα άτομα όσο και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Έναν αγώνα που οι άνθρωποι προσπαθούν να βγουν νικητές/τριες στη μάχη για την υγεία και την επιβίωση τους.  

H τραγωδία στην Παλαιστίνη και η υποκρισία στην Κύπρο

Η επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, εδώ και πέντε μήνες έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 32,500 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.Το Ισραήλ παραβιάζει κάθε είδους ανθρώπινο δικαίωμα αλλά η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να ασκήσει πίεση για τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι καθημερινά. Συντεταγμένη μαζί με άλλες δυνάμεις της "Δύσης", στην ίδια συνενοχή είναι και η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, η οποία παραμένει η μόνη κυβέρνηση στον πλανήτη που δεν έχει αρθρώσει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα.

Συνέντευξη με τον σύντροφο Mauro Haddad, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικής Νεολαίας Αργεντινής (FJC) – «La Fede»

"Αγαπητέ σύντροφε Mauro, αγαπητοί σύντροφοι της FJC «La Fede», πρώτα απ' όλα ευχαριστούμε πολύ που αφιέρωσες χρόνο για να δώσεις αυτή τη συνέντευξη στην ΕΔΟΝ, για την εφημερίδα μας «Νεολαία».

Όπως έχουμε ξανασυζητήσει, η Κύπρος και η Αργεντινή μπορεί να απέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα αλλά τα προβλήματα, οι ανησυχίες και οι στόχοι των αγώνων της νεολαίας κάθε χώρας είναι πέρα για πέρα κοινά."

Συνέντευξη με τον σύντροφο Mauro Haddad, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικής Νεολαίας Αργεντινής (FJC) – «La Fede»

Κυπριακές αγροτικές κολεκτίβες:  Συνώνυμο των λαϊκών διεκδικήσεων του λαού μας

Η Κύπρος, όντας εκείνη την εποχή αποικία της Βρετανίας, μπορεί να μην γνώρισε κατοχή από τους ναζί, παρόλα αυτά δεν σταμάτησαν οι διεκδικήσεις για μια αξιοπρεπή ζωή. Θα αναφερθούμε λοιπόν σε μια άγνωστη για πολλούς πτυχή του κυπριακού Λαϊκού Κινήματος, τις αγροτικές κολεκτίβες. Αποτελεί μια σημαντική πτυχή του συνδικαλιστικού κινήματος της Κύπρου -μαζί με τους αγώνες για κατοχύρωση της ΑΤΑ- και είναι ωφέλιμο να γνωρίζουμε όλες τις πτυχές των αγώνων του Κινήματος.

Σελίδα 1 από 139

© 2024 EDON. All Rights Reserved.