Αρθρογραφία

Ανασκοπώντας τα 70 χρόνια της ΑΟΝ – ΕΔΟΝ, δεν μπορεί κάποιος απλά να προσπεράσει τον θεσμό αυτό. Όταν το 1959 η νεοϊδρυθείσα τότε ΕΔΟΝ διοργάνωνε για πρώτη φορά την εκδρομή, κανένας δεν περίμενε την μεγαλειώδη και επιβλητική συμμετοχή της νεολαίας, να σφραγίζεται στη μνήμη από την ξεχωριστή υποδοχή των μεταλλωρύχων του Ξερού και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας να βγαίνουν στις πόρτες των φτωχικών σπιτιών για να ανταποδώσουν το δημοκρατικό χαιρετισμό, σ’ εκείνους που πίστευαν σε ένα καλύτερο αύριο.

Η ιστορία των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), ξεκινά από το καλοκαίρι του 1947 στην Πράγα και είναι το μεγαλύτερο γεγονός, οργανωμένο με μπροστάρη την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) σε συνεργασία με κάθε προοδευτική δημοκρατική νεολαία και τους φοιτητές όλου του κόσμου. 

Το ζήτημα της ανισοτιμίας των δύο φύλων δεν προέκυψε σήμερα. Έχει τη ρίζα του στα βάθη της ιστορίας, όταν πρωτοεμφανίστηκε στις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, με συνεπακόλουθη τη διάσπαση τους σε κοινωνικές τάξεις εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων. 

Σελίδα 1 από 12

loader

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κεντρικό Συμβούλιο ΕΔΟΝ

Ανδρέα Παπακώστα 1, Καϊμακλί, 1037 Λευκωσία

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 22766459
Φαξ: 22757161
Email : ccedon@cytanet.com.cy

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας

Εγγραφείτε τώρα για άμεση ενημέρωση μέσω e-mail