Χαιρετισμός Κομμουνιστική Ένωση Νέων του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ (YCL) στο 20ο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΔΟΝ

Χαιρετισμούς στην ΕΔΟΝ, στην προοδευτική και επαναστατική νεολαία της Κύπρου και στους συντρόφους από όλο τον κόσμο.

Είναι χαρά μου να μεταφέρω επαναστατικούς χαιρετισμούς από τη Κομμουνιστική Ένωση Νέων του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ στη νεολαία της εργατικής τάξης του κόσμου!

Είναι η νεολαία της εργατικής τάξης και οι φοιτητές του σήμερα που θα υποφέρουν από τις καταστροφικές συνέπειες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, της οικονομικής κατάρρευσης, της κλιματικής αλλαγής και του πολέμου, και είναι η νεολαία της εργατικής τάξης που παλεύει σαν την κόλαση για να αλλάξει αυτές τις συνθήκες και οικοδομήσουμε το σοσιαλισμό.

Με την αναζωπύρωση ενός σοσιαλιστικού κινήματος στις ΗΠΑ, το Κόμμα μας και η Ένωση Νεολαίας μας βιώνουν πρωτοφανή ανάπτυξη, με αναζωπύρωση της οργανωτικής τεχνογνωσίας, της πολιτικής ισχύος και της ιδεολογικής σαφήνειας.

Οι Νέοι Κομμουνιστές μας υπερηφανεύονται που βοηθούν να ηγηθούν της μάχης ενάντια στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τη διαβόητη ρατσιστική βία της αστυνομίας και των φυλακών. Είμαστε υπερήφανοι που τα μέλη μας ηγούνται στη μαχητική έξαρση των απεργιών και των συνδικαλιστικών κινήσεων, και ιδιαίτερα στις προσπάθειές μας να οργανώσουμε τις αποθήκες της Amazon, οι οποίες, αν πετύχουν, θα είναι η πρώτη διοργάνωση της Amazon στις ΗΠΑ που θα κερδίσει συμβόλαιο συνδικαλιστικών οργανώσεων. Είμαστε υπερήφανοι που ηγούμαστε στον αγώνα ενάντια στο φασισμό που συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Σε αυτό το Συνέδριο πιστεύω ότι είναι καθήκον μας να απλώσουμε το χέρι της ειρήνης και της φιλίας στους αδελφούς και τις αδελφές μας σε όλο τον κόσμο, να οικοδομήσουμε κινήματα ειρήνης και αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης σε αντίθεση με τον πόλεμο.

Πρέπει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας να εναντιωθούμε σε ΟΛΕΣ τις ΜΟΡΦΕΣ θρησκευτικού, φυλετικού και εθνικού σοβινισμού. Πρέπει να συγκεντρώσουμε όλους τους τομείς της εργατικής τάξης, άνδρες και γυναίκες, διαφορετικών φύλων, μετανάστες, εθνικές μειονότητες, για να πολεμήσουμε τον ιμπεριαλιστικό ρατσισμό που μας απειλεί όλους. Δεν πρέπει να δώσουμε ούτε εκατοστό στις ψεύτικες υποσχέσεις του αστικού εθνικισμού είτε προέρχεται από τον Τραμπ είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

Πρέπει να μάθουμε ο ένας από τον άλλο καθώς επιδιώκουμε να ανοικοδομήσουμε επειγόντως τα στελέχη και τις οργανώσεις μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε την ηγεσία και την ενότητα που μόνο το κομμουνιστικό κίνημα είναι ικανό.

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω διαβάζοντας έναν στίχο ενός μεγάλου Αμερικανού κομμουνιστή και λαϊκού τραγουδιστή Pete Seeger που συνοψίζει το όραμά μας:

«Αύριο είναι ένας δρόμος ευρύς και δίκαιος, και το μίσος και η απληστία δεν θα μπουν ποτέ εκεί, αλλά μόνο όσοι έχουν μάθει τον τρόπο αδελφοσύνης των ανθρώπων. Χαιρετίζουμε την επόμενη μέρα!»

Η νεολαία είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και του κόσμου, και αυτό το μέλλον έχει όνομα: σοσιαλισμός.

Σας ευχαριστώ.

© 2024 EDON. All Rights Reserved.