Χαιρετισμός Πορτογαλικής Κομμουνιστικής Νεολαίας (JCP) στο 20ο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΔΟΝ

Αγαπητοί σύντροφοι της ΕΔΟΝ,

Εκ μέρους της Πορτογαλικής Κομμουνιστικής Νεολαίας χαιρετίζουμε θερμά το 19ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ, όντας βέβαιοι ότι οι αποφάσεις που θα λάβετε εδώ θα είναι καθοριστικές για την ενίσχυση της ΕΔΟΝ και για την ανάπτυξη του αγώνα της νεολαιας της Κυπρου.

Στην Πορτογαλία, οι πρόωρες εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 30 Ιανουαρίου και το JCP, μαζί με πολλούς άλλους νέους στη «της Νεολαίας του CDU», έχει δεσμευτεί να ενισχύσει το CDU και να επιτύχει έναν συσχετισμό δυνάμεων που θα επιτρέψει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της χώρας. προβλήματα. Απαντήσεις που το PS διέψευσε στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού γιατί ήθελε να προκαλέσει αυτές τις εκλογές.

Από τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μειοψηφίας του PS το 2015, το PCP και το JCP δεν έχασαν καμία ευκαιρία να εξασφαλίσουν μέτρα που είναι ευνοϊκά για τα συμφέροντα των πορτογάλων εργαζομένων και του λαού, όπως η αύξηση του κατώτατου εθνικού μισθού, έστω και ανεπαρκώς, δωρεάν σχολικά βιβλία, ή τη σημαντική μείωση του κόστους των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το PCP είναι, όπως ήταν πάντα, η δύναμη της εναλλακτικής στις ταξικές επιλογές του PS και στα αντιδραστικά σχέδια των PSD, CDS, IL και Chega.

Το συνέδριό σας πραγματοποιείται όταν η διεθνής κατάσταση βρίσκεται σε μεγάλη αστάθεια και χαρακτηρίζεται από τη συνέχιση της επίθεσης του ιμπεριαλισμού. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν να παρεμβαίνουν και να επιτίθενται εναντίον χωρών και λαών που δεν υποτάσσονται σε αυτές και που διεκδικούν την κυριαρχία τους, ενώ επιδεινώνουν την πολιτική τους για αντιπαράθεση κατα  της Κίνας και της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, όπως βλέπουμε για παράδειγμα στη Λατινική Αμερική, αυτή η επικίνδυνη κατάσταση συγκλίνει με μεγάλες δυνατότητες αντίστασης και αγώνα για κοινωνικό μετασχηματισμό.

Σε αυτό το μονοπάτι, το JCP δεσμεύεται να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός ευρέος αντιιμπεριαλιστικού μετώπου νεολαίας, παλεύοντας για την ειρήνη, για την εθνική κυριαρχία, για τη δημοκρατία, για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εργασία και στον ελεύθερο χρόνο. Για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικων Νεολαίων. Η JCP δίνει μεγάλη αξία στη συμβολή της ΕΔΟΝ στην ενίσχυση της ΠΟΔΝ ως προς τον χαρακτήρα και τις αρχές της, αναλαμβάνοντας πρώτα την προεδρία της και στη συνέχεια ως συντονιστές της περιφέρειας Κεντρικής Ευρώπης και Βορείου Αμερικής σε αυτά τα απαιτητικά χρόνια.

Η ΕΔΟΝ και η κυπριακή νεολαία μπορούν να βασίζονται στην αλληλεγγύη των νεαρών Πορτογάλων κομμουνιστών για τον αγώνα τους ενάντια στην παράνομη κατοχή της Τουρκίας, για το δικαίωμα να έχουν κράτος σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία που σέβεται τη βούληση του κυπριακού λαού και των διεθνή ψηφίσματων.

Ζήτω η φιλία μεταξύ της JCP και της ΕΔΟΝ!

Ζήτω η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικων Νεολαίων!

© 2024 EDON. All Rights Reserved.