Χαιρετισμός Λενινιστικής Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο 20ο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΔΟΝ

Αγαπητοί σύντροφοι!

 

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιτρέψτε μου να μεταφέρω τους χαιρετισμούς μας σε όλους τους αντιπροσώπους και τους προσκεκλημένους του 20ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ. Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, σε μια εποχή που όλοι έπρεπε να μάθουμε πώς να ζούμε, να εργαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε σε νέες συνθήκες.

Παρ' όλες τις δυσκολίες η οργάνωση σας προχωρά θαρραλέα με σταθερή πίστη και πεποίθηση στην ανάγκη του αγώνα για τον πιο σημαντικό στόχο της κοινωνικής ανάπτυξης - τον αγώνα για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Μαζί με εσάς, είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά ένας νέος κόσμος – ο κόσμος του σοσιαλισμού. Ο αγώνας των νέων για το σοσιαλισμό είναι επίκαιρος και απαραίτητος. Χωρίς αυτόν, δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης της ζωής μας και απόκτησης κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Κάθε μια από τις οργανώσεις μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των νέων. Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε, έστω και μικρή, νίκη μας στις πατρίδες μας είναι μια συμβολή στον κοινό μας αγώνα για το σοσιαλισμό, για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας σε όλο τον κόσμο.

Η αστική ρωσική κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση κατά των τελευταίων κοινωνικών κατακτήσεων της σοβιετικής περιόδου. Μια τέτοια κατάσταση θα ήταν αδύνατη σε ένα σοσιαλιστικό κράτος, αλλά είναι μια πραγματικότητα για τη σύγχρονη καπιταλιστική Ρωσία. Προσπαθώντας με κάθε μέσο να διατηρήσει την υπάρχουσα κοινωνικοοικονομική δομή, η αστική κυβέρνηση για άλλη μια φορά προτιμά να λύνει τα δικά της προβλήματα σε βάρος των πιο ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού. Αντί να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνάμεις, να κρατικοποιήσει τις βαριές και εξορυκτικές βιομηχανίες και να κατανείμει ομοιόμορφα τα δημόσια κεφάλαια προς το συμφέρον όλων των πολιτών, η ρωσική κυβέρνηση χορεύει και πάλι το χορό των μεγάλων επιχειρήσεων, προωθώντας αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Η λενινιστική Κομσομόλ ως νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.

 

Αγαπητοί σύντροφοι!

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του 20ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ και στην εξεύρεση λύσεων στο βασικό του θέμα – αύξηση της μαχητικότητας της ΕΔΟΝ, ενίσχυση της παρέμβασης της ΕΔΟΝ στη νεολαία όλης της Κύπρου και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

© 2024 EDON. All Rights Reserved.