Χαιρετισμός Νεολαίας Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας

Αγαπητοί σύντροφοι, σας ευχόμαστε ένα Ευτυχισμένο και νικηφόρο 2019

Μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς αγάπης του Λαού της Βενεζουέλας προς τον Κυπριακό Λαό και τους αδερφικούς χαιρετισμούς του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας. Τους χαιρετισμούς του Νικολά Μαδούρο προς την Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας - ΕΔΟΝ, και όλους τους σύνεδρους.

Η Νεολαία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, το Κόμμα του Διοικητή Ούγκο Τσιάβες, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και την τιμή για την πρόσκληση στο 19ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ, ένα χώρο που μας επιτρέπει να αγκαλιαστούν οι επαναστατικοί μας αγώνες, να έρθουν πιο κοντά οι Νεολαίες μας και να συντονίσουμε το πλάνο των κοινών μας αγώνων.

Από το 2014, η αυτοκρατορία των Ηνωμένων Πολιτειών σε συμμαχία με Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν επιβάλει μονομερώς 26 μέτρα κυρώσεων ενάντια στη χώρα μας, παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα του Λαού μας, εμποδίζοντας την εισαγωγή τροφίμων και φαρμάκων. Καταδικάζουμε από το βήμα του συνεδρίου σας, την επίθεση του ιμπεριαλισμού ο οποίος προσπαθεί δια της βίας να καθυποτάξει τη θέληση του Λαού της Βενεζουέλας και να αποσπάσει την πολιτική δύναμη για να ελέγξει τους φυσικούς μας πόρους.

Η Βολιβαριανή Επανάσταση έχει επιτύχει να κερδίσει δημοκρατικά, 24 από τις 26 εκλογικές αναμετρήσεις, τα τελευταία 20 χρόνια. Πρόσφατα, στις 20 του περασμένου Μάη, το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Νικολά Μαδούρο, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με 68% της ψήφου του Λαού.

Από αυτό το βήμα, καταδικάζουμε την επιθετικότητα και προειδοποιούμε για τις προθέσεις ενάντια στην Μπολιβαριανή Επανάσταση. Κατά την προηγούμενη χρονιά δοκίμασαν τα πάντα, ακόμα και την δολοφονία του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλα Νικολάς Μαδούρο, στις 10 του Γενάρη. Ο Πρόεδρος Μαδούρο επανεγλέγηκε με 68% των ψήφων, και όμως, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τους, ανακοίνωσαν πως θα αγνοήσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση και θα ξεκινήσουν νέα κλιμακούμενη επίθεση στο Λαό μας. Η επίθεση στην Μπολιβαριανή Επανάσταση είναι επίθεση ενάντια στο δίκαιο αγώνα της ανθρωπότητας, η υπεράσπιση της είναι μια δίκαιη άμυνα για την ανθρωπότητα.

Στη Νεολαία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος πιστεύουμε πως ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική για την ανθρωπότητα και είμαστε πρόθυμοι να παλέψουμε και να δώσουμε και τη ζωή μας αν χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τις ιδέες του Σοσιαλισμού.

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη και θέληση μας, για να δυναμώσουν οι αδελφικές μας σχέσεις με την επαναστατική νεολαία όλου του κόσμου. Ο Φιντέλ Κάστρο μας θυμίζει το ιστορικό καθήκον της Νεολαίας: «Εάν η Νεολαία αποτύχει, όλα θα αποτύχουν».

Ζήτω η ΕΔΟΝ!
Ζήτω η Μπολιβαριανή Επανάσταση! 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.