Συγχαρητήρια στο 19ο Παγκύπριο Συνέδριο της EΔΟΝ από την Σοσιαλιστική Ένωση Φοιτητών Σρι Λάνκα

Αγαπητοί σύντροφοι,

Αρχικά, θα θέλαμε να επεκτείνουμε τους θερμότερους μας χαιρετισμούς από την Σοσιαλιστική Ένωση Φοιτητών Σρι Λάνκα για το 19ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΟΝ. Το πνεύμα και η αποφασιστικότητα του αγώνα της νεολαίας είναι ουσιαστικής σημασίας για την πρόοδο οποιασδήποτε χώρας και ειδικά για την πρόοδο προς τον σοσιαλισμό. Ωστόσο, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι καπιταλιστές ή η άρχουσα τάξη δεν εξασφαλίζουν ποτέ προοδευτική πολιτική εκπαίδευση για τη νεολαία, καθώς εμποδίζει την επιβίωση του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Ως εκ τούτου, τιμάμε ιδιαίτερα το θέμα αυτού του 19ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ το οποίο είναι " ΕΔΟΝ γερή και μαζική, δύναμη στους αγώνες της νεολαίας ". Ως οργάνωση νεολαίας στη Σρι Λάνκα δουλεύουμε με τέτοιους κοινούς στόχους θεωρούμε ως προνόμιο να έχουμε αυτή την ευκαιρία να μεταδώσουμε τις επαναστατικές ευχές μας προς την κυπριακή νεολαία.

Η ενδυνάμωση του αγώνα της νεολαίας, η καθοδήγησή της προς τη σωστή κατεύθυνση και η συγκέντρωση απομονωμένων αγώνων σε ένα μαζικό μέτωπο ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό είναι, τι απαιτεί αυτή η εποχή από εμάς, τους σοσιαλιστές, καθώς κατανοήσαμε ένα μονοπάτι για να κάνουμε μια ισότιμη, δίκαιη και ασφαλή κοινωνία μέσω ενός σοσιαλιστικού μετασχηματισμού. Εκτιμούμε τις δραστηριότητες της ΕΔΟΝ αναγνωρίζοντας στους ανθρώπους τα δικαιώματά τους και οργανώνοντας τους νέους, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους της Κύπρου, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση να προβεί σε προοδευτικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές. Η συμβολή της στην Αριστερά Κίνηση της Κύπρου εκτιμήθηκε επίσης πολύ. Σε διεθνές επίπεδο, με την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαίων, η ΕΔΟΝ υποστηρίζει πάρα πολύ την καταπολέμηση του ιμπεριαλισμού και την αποστολή να φέρει μακρόχρονη ειρήνη και αποτελεί παράδειγμα για την άλλη προοδευτικές οργανώσεις νέων.

Η Σοσιαλιστική Ένωση Φοιτητών μαζί με τη Σοσιαλιστική Ένωση Νεολαίας της Σρι Λάνκα και επίσης εκπροσωπώντας την αντιπροεδρία για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαίων εκφράζουμε τις καλύτερες ευχές μας στο συνέδριο και επιθυμούμε το θάρρος και τη δύναμη για όλες τις μελλοντικές δραστηριότητες της ΕΔΟΝ. Είναι αδιαμφισβήτητη η αλήθεια ότι κάθε διάσπαση ενός Έθνους θα υπηρετεί πάντα τον ιμπεριαλισμό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη με την ΕΔΟΝ στις προσπάθειές της να λύσει το Κυπριακό Πρόβλημα με την ομοσπονδιακή επανένωση της Κύπρου και τον αγώνα της ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε κάθε ιμπεριαλιστική προσπάθεια να εμποδίσουν την κυριαρχία του κυπριακού λαού και την προσπάθεια να παρατείνουν το Κυπριακό πρόβλημα. Είναι η ειλικρινή μας ελπίδα ότι το 19ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ θα συμβάλει να ενισχύσει περαιτέρω το κίνημα της EDON για την ενδυνάμωση των αγώνων των νέων.

Ζήτω ΕΔΟΝ!
Ζήτω φιλίες μεταξύ των ανθρώπων της Σρι Λάνκα και της Κύπρου!
Ζήτω ο διεθνισμός!
Ευχαριστώ.

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.