Χαιρετισμός UJCE προς το 19ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε το μήνυμα μας προς το 19ο Συνέδριο της EDON, στέλνοντας θερμούς χαιρετισμούς στο όνομα όλων των στελεχών της Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ισπανίας. Ως αδελφική σας οργάνωση, η UJCE εύχεται αυτό το συνέδριο να αποτελέσει  μια σημαντική στιγμή για την ενίσχυση της οργάνωσής σας και την ενδυνάμωση της εργατικής τάξης και των μαζών της Κύπρου για την υπεράσπιση της πλήρους κυριαρχίας τους.

Τα τελευταία χρόνια, ο ιμπεριαλισμός έχει υπερδιπλασιάσει τις προσπάθειές του για την παγκόσμια  εξάπλωση του. Ο πόλεμος, η αποικιοκρατία, ο οικονομικός μποϊκοτάζ και η πολιτική επέμβαση βαθαίνουν την ήδη επαχθή εκμετάλλευση των εργαζόμενων μαζών σε όλο τον κόσμο. Τα δημοκρατικά και οικονομικά συμφέροντα του λαού ποδοπατούνται για την υπεραξία της αστικής τάξης. Ο λαός σας εδώ και καιρό υποφέρει από την καταπάτηση της κυριαρχίας του μέσω της εισβολής.  Η Κομμουνιστική Νεολαία της Ισπανίας γνωρίζει καλά την ιστορία της κατοχής της γης σας. Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την υποστήριξή μας για τη λύση Ομοσπονδίας με μία  κυριαρχία και θα προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό ώσπου να διασφαλιστεί ο σεβασμός της ανεξαρτησίας αυτής της χώρας. Η κομμουνιστική και αντιιμπεριαλιστική νεολαία σε όλο τον κόσμο δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί το κυπριακό πρόβλημα.

Θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσουμε για τη μεγάλη συνεισφορά της ΕΔΟΝ στη διεθνή σκηνή. Τα τελευταία χρόνια, η ΕΔΟΝ κατέβαλε αγωνιστικές προσπάθειες για να στηρίξει και να βελτιώσει την κρίσιμη δράση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαίας όντας στη ηγεσία της. Χωρίς να υποβαθμίζουμε τη σημασία του συλλογικού έργου της ΕΔΟΝ, θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά του Δημήτρη Παλμύρη, του Νικολάου Παπαδημητρίου και του Ιακώβου Ττοφάρη.

Η νεολαία του σήμερα αντιμετωπίζει μια έξαρση στις επιθέσεις εναντίον των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Τα χρόνια της κρίσης δεν έχουν τελειώσει όσον αφορά στο λαό και τόσο στην Ισπανία όσο και στην Κύπρο, όπως και παντού στον  κόσμο, η φτώχεια, η επισφάλεια και η παρακμή της δημοκρατικής συμμετοχής έχουν γίνει ο μακρύς δρόμος που οδηγεί στο μέλλον. Ένας δρόμος χωρίς εμφανές τέλος. Ωστόσο, οι νέοι σε όλο τον κόσμο έχουν πει ότι ως εδώ είναι αρκετά. Το σύνθημα του 19ου συνεδρίου, «ΕΔΟΝ γερή και μαζική, Δύναμη στους αγώνες της Νεολαίας", εντοπίζει το θεμελιώδες καθήκον που πρέπει να αντιμετωπίσουν όλες οι επαναστατικές οργανώσεις νεολαίας. Είναι καιρός να εντάξουμε τη νεολαία στους καθημερινούς μας αγώνες για τα δικαιώματα, στον αγώνα μας για σοσιαλισμό. Στην ουσία, στον αγώνα μας για το μόνο μέλλον που μπορεί να μας διασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή.

Το 2019, η UJCE θα πραγματοποιήσει επίσης το Συνέδριό της, το 14ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ισπανίας. Το σύνθημα του Συνεδρίου μας,  παρμένο από ένα ποίημα ενός βετεράνου συντρόφου που πέθανε πρόσφατα, δηλώνει: "Digamos basta! ¡Hagamos la prueba!"; Ας πούμε φτάνει! Ας το δοκιμάσουμε! "Η εργατική τάξη, η νεολαία της μαζί, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ξανά την πορεία της ιστορίας και έχουμε τα ιδεολογικά και οργανωτικά εργαλεία. Δράσεις όπως αυτή του Συνεδρίου απόδεικνύουν ότι, όπως είπε ο Λένιν, το μόνο που μένει είναι να ρωτήσουμε "Τολμάμε να κερδίσουμε;".


Ζήτω η ΕΔΟΝ!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.