Αλληλεγγύη με τον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας – Όχι στις επεμβάσεις!

Η ΕΔΟΝ καταδικάζει τις νέες προσπάθειες επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας από τους γνωστούς ιμπεριαλιστικούς κύκλους με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κατά τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή της Κούβας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την έλλειψη αγαθών. Γνωρίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή, τόσο η Κυβέρνηση της χώρας, όσο και η αδερφή μας Οργάνωση, η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας (UJC), ήταν στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων, προέβαλαν τη δυσαρέσκεια των πολιτών, κατέδειξαν τους πραγματικούς υπαίτιους των ελλείψεων, και συνεχίζουν να αγωνίζονται μαζί τους για επίλυση των ζητημάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γνωστοί ιμπεριαλιστικοί κύκλοι και τα μέσα ενημέρωσής τους, κάτω από την καθοδήγηση των ΗΠΑ, αξιοποίησαν τη διαμαρτυρία των κουβανών πολιτών για να υπονομεύσουν την επαναστατική διαδικασία και την κυβέρνηση της χώρας.

Εκτός από καταδικαστέο, είναι και παράλογο, αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για τις ελλείψεις στην Κούβα, να καπηλεύονται την απόγνωση του λαού και να παριστάνουν τους προστάτες του. Έχει λεχθεί και αποδειχθεί αμέτρητες φορές, ακόμα και με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι το δολοφονικό εμπάργκο που επιβάλλουν οι ΗΠΑ για πέραν των 6 δεκαετιών στην Κούβα, φτωχοποιεί τον λαό, του στερεί την πρόσβαση σε τρόφιμα, ηλεκτρισμό και άλλα βασικά αγαθά, και αποτρέπει την οικονομική ανάπτυξη.

Η αξιοποίηση των αντιδράσεων των κουβανών πολιτών, αποτελεί άλλη μια προσπάθεια υπονόμευσης της επαναστατικής διαδικασίας, αλλά και άλλη μια προσπάθεια επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας. Παράλληλα, υπονομεύει το δικαίωμα του περήφανου και ηρωικού λαού της Κούβας να επιλέξει μόνος του το μέλλον του.

Με την ευκαιρία των πρόσφατων εξελίξεων, ως ΕΔΟΝ επαναβεβαιώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία της Κούβας. Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του εγκληματικού αποκλεισμού, και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ξένης επέμβασης.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων Κ.Σ. ΕΔΟΝ

23/03/2024

© 2024 EDON. All Rights Reserved.