Χαιρετισμός στο 19ο συνέδριο της δημοκρατικής Νεολαία ΕΔΟΝ από την Κομμουνιστική Νεολαία της Βενεζουέλας - Εθνική διοικητική Επιτροπή

Αγαπητοί σύντροφοί, εκφράζουμε πρώτα  από όλα ένα αδελφικό και  αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρος του  κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Βενεζουέλας μαζί με όλη μας τη μαχητικότητα.

Για μας είναι τιμή να συμμετάσχουμε σε αυτό το συνέδριο.

Ζούμε σε πολύ επικίνδυνες εποχές, η κρίση του καπιταλισμού έχει οδηγήσει σε όξυνση  των αντιθέσεων του συστήματος, εντείνοντας τους αγώνες για τις σφαίρες επιρροής και τον έλεγχο των στρατηγικών πόρων . Η επιθετικότητα του καπιταλισμού σήμερα υποτάσσει τους λαούς μας σε μία νέα  κλίμακα συγκρούσεων, πολέμων, εισβολών, και επεμβάσεων επιβάλλοντας  σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η εντατικοποίηση της αντικομουνιστικής εκστρατείας σε όλο τον κόσμο και η αναβίωση των νεοφασιστικών δυνάμεων αποτελούν επίσης μέρος του ιμπεριαλιστικού σχεδίου.

Όπως γνωρίζετε καλά, η Βενεζουέλα υποφέρει από τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης. Η χώρα μας υπόκειται σε αυστηρές κυρώσεις, παρεμβαίνουν στις εσωτερικές της υποθέσεις και έχουν ένα συστηματικό σχέδιο αποσταθεροποίησης. Σήμερα η χώρα μας δίνει μια σημαντική μάχη για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της αυτονομίας τής: αλλά και επίσης  για την εμβάθυνση της Μπολιβαριανης  επανάστασης.

Σύντροφοί, η ιστορική στιγμή που περνούμε απαιτεί μία  καλύτερη ερμηνεία των αγώνων μας σε παγκόσμιο επίπεδο, για να αντιμετωπίσει ο ιμπεριαλισμός και τα εργαλεία του: ο πόλεμος, οι επεμβάσεις  και ο φασισμός. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα συμπεράσματα του 19ου συνέδριο του ΕΔΟΝ θα είναι μια πολύτιμη συμβολή στην προώθηση αυτού του σημαντικού στόχου που έχουμε μπροστά μας.

Από την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και σταθερή υποστήριξη για τον αγώνα  της απελευθέρωσης και επανένωσης της Κύπρου. Σας στηρίζουμε, που δίκαια μάχεστε ενάντια στην κατοχή και και την εισβολή πού υπέστη η χώρα σας πριν 44 χρόνια και που αποτελούν μια σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας σας. Η Νεολαία της Βενεζουέλας στηρίζει τον αγώνα της ΕΔΟΝ για μια ανεξάρτητη και επανενωμένη Κύπρο, ειρηνική, αποστρατιωτικοποιημένη και ελεύθερη μακριά από ξένες δυνάμεις.

Συμφωνούμε μαζί σας, μια ισχυρή και μαζική ΕΔΟΝ αποτελεί εγγύηση για την ενίσχυση των αγώνων της κυπριακής Νεολαίας, για τα δικαιώματα τους και την κατάκτηση μιας ανώτερης κοινωνίας: ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΉΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ.

Ζήτω το 19ου Παγκύπριο Συνέδριο του ΕΔΟΝ.
ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.