Κάλεσμα ΕΔΟΝ προς τη νεολαία για συμμετοχή στην Αντιφασιστική Πορεία Νεολαίας

Η ΕΔΟΝ πραγματοποιεί για ακόμα μια χρονιά το «Δεκαπενθήμερο Επαναπροσέγγισης» υπό το σύνθημα "Κάτω από τον ίδιο ουρανό".

Η επαναπροσέγγιση είναι στάση ζωής για την ΕΔΟΝ, που πηγάζει από την πολιτική μας φιλοσοφία και την ανάλυση για το Κυπριακό πρόβλημα. Μέσα σε συνθήκες όξυνσης του εθνικισμού – σοβινισμού, αλλά και γενίκευσης της απογοήτευσης σε σχέση με τη λύση του Κυπριακού, η πολιτική της επαναπροσέγγισης είναι στρατηγική επιλογή και συμβάλλει στην προσπάθεια για μια Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη, ανεξάρτητη, αποστρατιωτικοποιημένη, ομοσπονδιακή, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, πραγματοποιούμε το Δεκαπενθήμερο Επαναπροσέγγισης, με δικοινοτικές δράσεις από άκρη σε άκρη του νησιού, με αποκορύφωμα πάντα, την αντιφασιστική πορεία νεολαίας που γίνεται προς τιμήν των ηρωομαρτύρων του Κυπριακού Λαού, Ντερβίς Αλι Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη που δολοφονήθηκαν από ακροδεξιά σοβινιστικά στοιχεία. Οι Καβάζογλου και Μισιαούλης ενσάρκωναν την έννοια της ελληνοτουρκικής φιλίας γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να γίνουν ανεκτοί από τις δυνάμεις της διχοτόμησης και του σοβινισμού.

Η αντιφασιστική πορεία νεολαίας φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου. Στις 09:45 π.μ. μαζευόμαστε στο Πέρα Χωριό και η πορεία ξεκινά στις 10:00 π.μ. όπου και θα πορευτούμε μέχρι το οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Δαλιού. Εκεί θα ακολουθήσει εκδήλωση με ομιλία από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου και χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Τουρκοκυπριακής συντεχνίας της DEV-İŞ, Koral Aşam.

Καλούμε την κυπριακή νεολαία να συμμετέχει μαζικά στην αντιφασιστική πορεία, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα, καθώς και στις εκδηλώσεις που οργανώνει το ΑΚΕΛ, ώστε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα επαναπροσέγγισης, λύσης, απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας.

Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί!

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

08/4/2024

© 2024 EDON. All Rights Reserved.