Η ΕΔΟΝ διεκδικεί την Προεδρία της WFDY.

18η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών

Η ΕΔΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΔΝ (WFDY)!

Συνήλθε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, με θέμα τη 18η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 8 – 12 Νοεμβρίου. Μετά από μια διαδικασία πολύμηνης συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα σώματα της Οργάνωσης, το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ αποφάσισε όπως διεκδικήσει για πρώτη φορά την προεδρία της ΠΟΔΝ για τα επόμενα 4 χρόνια.

Η ΕΔΟΝ απετέλεσε και αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της ΠΟΔΝ αφού υπήρξε από τις πρώτες οργανώσεις που πάλεψαν μέχρι τέλους για να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της ΠΟΔΝ καθώς και στην επιβίωση της και ανασυγκρότηση της Ομοσπονδίας σε δύσκολους περιόδους.

Η διεθνής δράση της ΕΔΟΝ είναι αλληλένδετη με την ΠΟΔΝ από τη μέρα ιδρύσεως της Ομοσπονδίας. Η ΕΔΟΝ ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει εμπειρίες καθώς συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις της περιφέρειας και της Ομοσπονδίας. Επίσης έχει συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία και συντονισμό των οργανώσεων της περιφέρειας της Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής μέσω της θέσης του Συντονιστή. Παράλληλα η ΕΔΟΝ έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις και επιδιώκει τα τελευταία χρόνια το συντονισμό με οργανώσεις μέλη της ΠΟΔΝ από την Περιφέρεια της Μέσης Ανατολής, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου, για τη συνεργασία των οργανώσεων της περιοχής στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

Η ΕΔΟΝ μετρώντας πέραν των 65 χρόνων ζωής, αποτελεί τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη οργάνωση νεολαίας στην Κύπρο καθώς με την πλούσια δράση της μετρά δεκάδες κατακτήσεις για τα δικαιώματα των νέων ενώ παράλληλα αποτελεί στήριγμα στους νέους για την προστασία και επέκταση των δικαιωμάτων τους. Μέσω της προεδρίας της ΠΟΔΝ, η ΕΔΟΝ θα αποτελεί παράλληλα πρεσβευτή του αντικατοχικού αγώνα του κυπριακού λαού, καθώς και του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας Ε/Κ και Τ/Κ. Ο αγώνας που διάγει τα τελευταία χρόνια η ΕΔΟΝ και ο κυπριακός λαός αποτελούν παράγοντα που καθιστά την υποψηφιότητα της ΕΔΟΝ με βαρύνουσα συμβολική σημασία στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα που διάγει παράλληλα και η ΠΟΔΝ.

Το Κ.Σ της ΕΔΟΝ επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των διεθνών, περιφερειακών και εθνικών οργανώσεων νεολαίας από όλο τον κόσμο με στόχο την ενότητα δράσης και διεθνούς αλληλεγγύης όλων των αντιιμπεριαλιστικών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, για εξυπηρέτηση των συμφερόντων της νεολαίας και των αναγκών των νέων για υπερπήδηση των όποιων διαφορών με σκοπό την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.

23/09/2011
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.