Χαιρετισμός ΕΔΟΝόπουλων προς το 20ο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΔΟΝ, από Χριστόφορο Κωνσταντίνου Τοπικό Κίνημα Πέρα Χωρίου - Νήσου

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Με μεγάλη μας τιμή, εμείς τα ΕΔΟΝόπουλα, χαιρετίζουμε το 20ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΟΝ και δηλώνουμε παρόν στο μεγαλύτερο γεγονός για τη ζωή και τη δράση της Οργάνωσης μας. Εδώ, όπου θα παρθούν οι αποφάσεις για τους καινούριους στόχους της ΕΔΟΝ, για την παρέμβαση που θα έχει σε όσα απασχολούν τη νεολαία, την Κύπρο, αλλά και για τους νέους μας αγώνες.

Εμείς τα ΕΔΟΝόπουλα, μέσα από τις δραστηριότητες των Τοπικών μας Κινημάτων, διαπαιδαγωγούμαστε με τις αξίες της ειρήνης, της ισότητας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του διεθνισμού και της αλληλεγγύης. Μαθαίνουμε για τον πολιτισμό μας αλλά και άλλων λαών, για την επαναπροσέγγιση, για τα δικαιώματα μας και για ό,τι άλλο μας αφορά.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε για όσα μας αφορούν, αλλά και για τους κοινούς μας αγώνες με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους, ώστε να κρατηθεί και για τη δική μας γενιά το κυπριακό πρόβλημα σε προτεραιότητα και να δυναμώσουμε τον αγώνα για επαναπροσέγγιση.

Από εσάς, τους μεγαλύτερους συναγωνιστές, περιμένουμε να βγείτε πιο δυνατοί από το συνέδριο και να γίνετε παράδειγμα για εμάς μέσα από τους αγώνες για επανένωση του λαού και του τόπου μας, για ειρήνη στην Κύπρο, για δικαιώματα που θα κρατηθούν και για εμάς αλλά και διεκδίκηση περισσότερων δικαιωμάτων. Για να φτιάξουμε μια Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς, όπου όλοι οι κάτοικοι της θα ζουν σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας. Να γίνει η Κύπρος κομμάτι της παγκόσμιας αλυσίδας αντίστασης στους πολέμους, στην εκμετάλλευση, στις διακρίσεις και στη βία.

Ως σημερινοί ΕΔΟΝίτες, ωφείλετε και εσείς να γίνεται συνοδοιπόροι και δυναμικοί συμπαραστάτες μας και να συνεχίσετε τις προσπάθειες για ενδυνάμωση του Παγκύπριου Κινήματος ΕΔΟΝόπουλων, για να γίνουμε άξιοι συνεχιστές της προσφοράς σας στο λαό.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.

Ζήτω το 20ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΟΝ!

Ζήτω το Παγκύπριο Κίνημα των ΕΔΟΝόπουλων!

Ζήτω η ΕΔΟΝ!

Ζήτω η Κύπρος μας!

© 2024 EDON. All Rights Reserved.