Ανακοίνωση της ΕΔΟΝ για τη φασιστική επίθεση στο ΤΕΠΑΚ

Ως ΕΔΟΝ καταδικάζουμε απερίφραστα τη φασιστική και τραμπουκική επίθεση ακροδεξιών στοιχείων σε εκδήλωση της Φοιτητικής Ένωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου μαζί με την ACCEPT – LGBTI CYPRUS. Ακροδεξιοί θρασύδειλοι με κουκούλες επιχείρησαν να διακόψουν την εκδήλωση, βρίζοντας, απειλώντας και προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους παρευρισκόμενους.

Η προσφιλής τους τακτική να δρουν στο σκοτάδι με κουκούλες αποδεικνύει την ιδεολογική τους ταυτότητα. Ο ρόλος και η δράση τους άλλωστε είναι καταγεγραμμένα στη συνείδηση του λαού μας. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως το αυγό του φιδιού στην Κύπρο έχει εκκολαφθεί και βρίσκεται δυστυχώς ακόμα και πίσω από τα έδρανα της βουλής.

Γι’ αυτά τα γεγονότα δεν είναι καθόλου αθώοι οι σημερινοί κυβερνώντες, τα συστημικά ΜΜΕ αλλά και διάφοροι παράγοντες οι οποίοι με την ανοχή τους τα τελευταία χρόνια ξεπλένουν και δημιουργούν εύφορο έδαφος για αυτές τις ακροδεξιές ομάδες. Αυτοί που σήμερα «πέφτουν από τα σύννεφα» είναι οι ίδιοι που διαχρονικά τους εκτρέφουν ενώ αρκετές φορές τους χρησιμοποιούν και ως εφεδρεία για να «φράξουν» τον δρόμο στην πάλη του λαού και της νεολαίας. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στη δράση τέτοιων φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων, προστατεύοντας παράλληλα την ελεύθερη διακίνηση δημοκρατικών απόψεων, ιδεών αλλά και επιλογών.

Όσοι θεωρούν πως με αυτές τις πρακτικές θα μπορέσουν να μας πτοήσουν, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ειδικά μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία διαχρονικά αποτελούν καζάνι πολιτικής ζύμωσης και ωρίμανσης της συνείδησης της νεολαίας, οι μισάνθρωπές τους ιδέες δεν πρόκειται να επιβιώσουν. Θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό! Καλούμε τον κάθε νέο και νέα που τάσσεται ενάντια στον φασισμό, όπως συνταχθούν στο πλευρό μας για την οριστική απαλλαγή από αυτή τη «σαπίλα του ντουνιά»

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

23/2/2023

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.