Αλληλεγγύη στους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας

 Ως ΕΔΟΝ εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας, οι οποίοι βίωσαν τον σημερινό καταστροφικό σεισμό, με εκατοντάδες θύματα και χιλιάδες τραυματίες. 

Την ίδια στιγμή απευθύνουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, κατέρρευσε ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν Τουρκοκύπριοι μαθητές που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στην Τουρκία. Η σκέψη μας είναι μαζί με τις οικογένειες των μαθητών και ευχόμαστε να έχουμε το συντομότερο, καλά νέα για την τύχη τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα μας. 

Το γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Κ.Σ. ΕΔΟΝ, απέστειλε σήμερα μήνυμα στις αδερφές μας Οργανώσεις Νεολαίας σε Τουρκία και Συρία, μεταφέροντας την αλληλεγγύη μας. Εκφράζουμε την ετοιμότητα της Οργάνωσης, να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών και στήριξη των πληγέντων. 

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων Κ.Σ. ΕΔΟΝ 

Φεβρουαρίου 2023 

 

Suriye ve Türkiye halklarıyla dayanışma

 

EDON olarak, yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini ve binlerce insanın yaralandığı bugünkü yıkıcı depremi yaşayan Suriye ve Türkiye halklarıyla tam dayanışmamızı ifade ediyoruz.

Aynı zamanda, bir okul gezisi çerçevesinde Türkiye'ye bulunan ve kaldıkları otelin depremde çöktüğü haberini öğrendiğimiz Kıbrıslıtürk öğrencilerin ailelerine ve Kıbrıstürk toplumuna dayanışma mesajımızı gönderiyoruz. Düşüncelerimiz öğrenci çocuklarla ve aileleriyle. En kısa zamanda öğrencilerin akıbetleri hakkında iyi haberler almayı ve onların yurdumuza sağ salim dönmelerini diliyoruz.

EDON Merkez Konseyi Uluslararası İlişkiler Bürosu bugün Türkiye’deki ve Suriye'deki kardeş gençlik örgütlerine gönderdiği mesajlarla dayanışmasını dile getirdi. Örgütümüzün depremden zarar gören insanların desteklenmesi ve bölgelerin restorasyonu için mümkün olan her şekilde katkıda bulunmaya hazır olduğunu ifade ediyoruz.

 

EDON Merkez Konseyi

Basın Bürosu

6 Şubat 2023

© 2024 EDON. All Rights Reserved.