Η ΕΔΟΝ για το θάνατο του Κώστα Καζάκου

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε ένα κορυφαίο καλλιτέχνη, ένα πραγματικό ιδεολόγο και αγωνιστή. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του Κώστα Καζάκου για την απώλεια τους.

Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων του ελληνικού θεάτρου, με προσφορά σχεδόν 7 δεκαετιών. Σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής θεατρικών έργων, θιασάρχης. Καλλιτέχνης στρατευμένος, ταγμένος στον αγώνα των εργαζομένων για μια ποιοτικά ανώτερη ζωή. Ταγμένος στις γραμμές του ΚΚΕ δήλωσε παρών στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, ενώ διετέλεσε και Βουλευτής του Κόμματος στην Ελληνική Βουλή. Με τα έργα του, τη στάση ζωής του και τη δράση του, αφιέρωσε όλο του το είναι στο πλευρό των αδικημένων, στο πλευρό των καταπιεσμένων, στο πλευρό του λαού. Παρέμεινε πιστός σε αρχές και αξίες αλλά και στη πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι το τέλος.

Ως ΕΔΟΝ αποχαιρετούμε τον σύντροφο Κώστα Καζάκο. Από σήμερα ο χώρος  του ελληνικού πολιτισμού είναι φτωχότερος. Το παράδειγμα του, ως ηθοποιός και ως άνθρωπος αγωνιστής, θα συνεχίσει να εμπνέει όλους όσοι αγωνίζονται για την τέχνη και τη ζωή.

Γραφείο Τύπου

ΚΣ ΕΔΟΝ

14/09/2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.