Η ΠΕΟΜ ΛΑΡΝΑΚΑΣ για την στάση του Διευθυντή στο Γυμνάσιο Σχολείο ‘Πετράκη Κυπριανού’

Ως ΠΕΟΜ Λάρνακας θα θέλαμε να καταδικάσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την στάση του Διευθυντή, του Γυμνάσιου Σχολείου ‘Πετράκη Κυπριανού’, ο οποίος επικαλούμενος την εμφάνιση και τα μαλλιά μαθητών, επέβαλε αποβολές σε δεκάδες συμμαθήτριες και συμμαθητές μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Διευθυντής λειτουργεί αντιπαιδαγωγικά, καθώς ήταν ο ίδιος Διευθυντής που κατά την περσινή χρονιά ηταν πρωταγωνιστής σε ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος συμμαθητών μας.

Ταυτόχρονα, μας εξοργίζει η στάση του Υπουργού Παιδείας ο οποίος έκανε αναφορά για ψευδείς κατεγγελίες των γονιών προσπαθώντας να κουκουλώσει ακόμα ένα αντιπαιδαγωγικό περιστατικό σε σχολεία. Δεν μας ξαφνιάζουν οι χειρισμοί του, καθώς με τον ίδιο αυταρχισμό, προχώρησε και στην δημιουργία των εξετάσεων ανά τετράμηνο, όπως και σε σειρά άλλων ενεργειών στην παιδεία.

Ως ΠΕΟΜ Λάρνακας απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς όπως προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, για διερεύνηση του περιστατικού και απόδοση ευθυνών εκεί και όπου χρειάζεται. Τέλος, συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις συμμαθήτριες και συμμαθητές μας, και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα τους μέχρι την δικαίωση τους.

ΠΕΟΜ Λάρνακας

07/09/2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.