Η ΕΔΟΝ για την έναρξη του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

Ενόψει της έναρξης του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ως ΕΔΟΝ ευχόμαστε αυτό να πραγματοποιηθεί, με αθλητοπρέπεια και μακριά από φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής και στημένων αγώνων. Φαινόμενα τα οποία είναι πολύ καλά γνωστό πως υπάρχουν και σκόπιμα συντηρούνται, εδώ και χρόνια στον τόπο μας. Φαινόμενα τα οποία ενισχύουν την προκατάληψη των φιλάθλων, για τη διαφάνεια του πρωταθλήματος και απομακρύνουν φιλάθλους και ποδοσφαιριστές, από τον στόχο του ευ αγωνίζεσθαι.

Παρ’ όλο που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βρίσκεται στα γήπεδα, ας μη ξεχνάμε ότι ο τρομονόμος, σε συνδυασμό με τη διαφθορά και τους στημένους αγώνες, για τους οποίους κανείς δεν τιμωρείται από πλευράς ΚΟΠ και πολιτείας, αφήνουν μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού εκτός των σταδίων. Κάτι που μαρτυρεί πως η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιαδή συνειδητά αδιαφορεί, στο να πάρει μέτρα εκκαθάρισης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. 

Για την οργάνωση μας βέβαια, το ποδόσφαιρό δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ, μόνο οι επαγγελματικές ομάδες της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου και ο πρωταθλητισμός. Τουναντίον, πιστεύουμε ότι ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός είναι αυτός που μπορεί να διαπαιδαγωγήσει τη νέα γενιά.  Ας μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες των πιο χαμηλών κατηγοριών, του γυναικείου πρωταθλήματος και του αγροτικού ποδοσφαίρου, χρειάζονται την ίδια, αν όχι και περισσότερη στήριξη, τόσο από τον φίλαθλο κόσμο όσο και από το κράτος.

Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την τροποποίηση της νομοθεσίας «για πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους» και συγκεκριμένα των προνοιών που την καθιστούν τρομονόμο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να βρίσκεται στο προσκήνιο των πρωταθλημάτων το ευ αγωνίζεσθαι και ο δίκαιος συναγωνισμός και όχι οι στημένοι αγώνες, η διαφθορά, η βία και ο χουλιγκανισμός. Καλούμε την πολιτεία να επενδύσει στη διαφάνεια, στην πρόληψη και στη διαπαιδαγώγηση και όχι στην καταστολή και στο φακέλωμα των φιλάθλων. Την ίδια ώρα θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας για στήριξη των  σωματείων των μικρότερων κατηγοριών από την πολιτεία.

Αθλητικό Γραφείο

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

26/8/2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.