Η ΕΔΟΝ για τις επιτυχίες της Κυπριακής αποστολής στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Κυπριακής αποστολής στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που διεξήχθη στην Νορμανδία από τις 15 μέχρι τις 21 Μαΐου 2022.  Τρία χρυσά, έξι αργυρά, τρία χάλκινα μετάλλια, μια νέα επίδοση αγώνων στην σφυροβολία κοριτσιών και το τιμητικό βραβείο ήθους και αξιοπρέπειας (Fair Play), ήταν ο απολογισμός της Κυπριακής ομάδας.

Τους μαθητές και μαθήτριες που κατέχτησαν τα δώδεκα συνολικά μετάλλια αποτελούν:

  1. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν: η Σάββα Βαλεντίνα του Λυκείου Βεργίνας (Σφυροβολία που συνοδεύτηκε με επίδοση αγώνων),  ο Κεσίδης Ιωσήφ του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ (Σφυροβολία) και η Αμπτουλατίφ Λάιλα του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας (Πυγμαχία).

 

  1. Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν η Κολοκοτρώνη Αιμιλία του Λυκείου Κύκκου Β (Σφυροβολία), ο Μακρής Μάριος του Λυκείου Κοκκινοχωρίων (Δισκοβολία), η Άνθια Σεσίλια του Λυκείου παραλιμνίου (Δισκοβολία), ο Χριστοδουλίδης Πέτρος του Λυκείου Κύκκου Β (Τζούντο 60 κιλά), η Χατζηλοίζου  Άννα Λυκείου Κύκκου Β (Κολύμβηση 50m ελεύθερο) και η Έλληνα Χριστιάνα του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ (Ακοντισμός).

 

  1. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Χατζηλοίζου  Άννα Λυκείου Κύκκου Β (Κολύμβηση 100m ελεύθερο), ο Αντωνίου Γιάννης του Λυκείου Μακαρίου Γ (Τζούντο +90 κιλά) και η Χρυσάνθου Νικολέτα του Λυκείου Βεργίνας (Τριπλούν)

Το βραβείο ήθους και αξιοπρέπειας (Fair Play) απονεμήθηκε στην Ελευθερία Παναγιώτου του Λανιτείου Λυκείου (4η στα 100μ και 5η στα 200μ.), για την ενέργειά της να βοηθήσει συναθλήτριά της που είχε πέσει στον τερματισμό των 200μ.

Να σημειωθεί ότι στην Γυμνασιάδα της Νορμανδίας έλαβαν μέρος πέραν των 3500 αθλητών και αθλητριών από 64 χώρες, σε είκοσι αθλήματα, οι αγώνες των οποίων διεξήχθησαν σε εννιά πόλεις της Νορμανδίας.

Ως Αθλητικό γραφείο του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ, θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αθλητές καθώς επίσης και το σύνολο της Κυπριακής αποστολής για την χρυσή σελίδα που έχουν γράψει στον Κυπριακό σχολικό αθλητισμό. Τέτοιες επιτυχίες δεν μπορούν παρά μόνο να μας γεμίζουν με αισιοδοξία και περηφάνια.

Τέλος, καλούμε για ακόμα μια φορά την πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα τον αθλητισμό ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε ελέω της πανδημίας που έχει φυσιολογικά πλήξει όλα τα φάσματα της κοινωνίας.


Αθλητικό Γραφείο ΕΔΟΝ

Κ.Σ. ΕΔΟΝ
26.05.2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.