Συγχαρητήρια επιστολή Κ.Σ. ΕΔΟΝ προς το Κ.Σ. της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των ελληνικών φοιτητικών εκλογών

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ και των χιλιάδων μελών της Οργάνωσης, σας μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για τη μεγάλη εκλογική επιτυχία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στις ελληνικές φοιτητικές εκλογές.

Η ανάδειξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. σε πρώτη δύναμη, μετά από 4 δεκαετίες, αποτελεί ιστορική στιγμή στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα. Η επιτυχία της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. δείχνει στην πράξη ότι, το φοιτητικό κίνημα δε συμβιβάζεται με πανεπιστήμια ανοιχτά στην καταστολή και την υποβάθμιση και καταδικάζει τις επιθέσεις και τις πολιτικές της Ελληνικής Κυβέρνησης στη δημόσια παιδεία. Το φοιτητικό κίνημα μαζικό, μαχητικό και με ξεκάθαρο προσανατολισμό, αγωνίζεται για πανεπιστήμια που να προάγουν την ολόπλευρη μόρφωση και θέτει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των φοιτητών.

Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, που συλλογικά και οργανωμένα έδωσαν τη μάχη με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. Η εκλογική αυτή επιτυχία, μας δημιουργεί αισθήματα περηφάνειας και σε ότι αφορά τη συμβολή των μελών και στελεχών της ΕΔΟΝ και της Προοδευτικής Κ.Φ., τα οποία, όπως πάντα, έδωσαν πλάι και μαζί με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. τη μάχη, μέσα από τα ψηφοδέλτια της Π.Κ.Σ., μέσα στους Κύπριους φοιτητές και φοιτήτριες, στα ιδρύματα και στους συλλόγους.

Σε Ελλάδα και Κύπρο, ο αγώνας για υπεράσπιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο αγώνας για αντίσταση στις αντινεανικές πολιτικές των κυβερνήσεων των δύο χωρών, είναι κοινός. Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, στέλνει δυνατό μήνυμα ότι ο αγώνας αυτός, μπορεί και πρέπει, να είναι νικηφόρος!

 

Συντροφικά,

Για το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ,

Σεβήρος Κούλας
Γενικός Γραμματέας ΕΔΟΝ

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.