Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία πλέον, αφού ακόμα το 2022 συνεχίζουμε να την τιμούμε εν μέσω πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια. Συνέπειες δηλαδή της αυξανομένης παρασιτικής συμπεριφοράς του καπιταλιστικού συστήματος, στο οικοσύστημα. Η κλιματική κρίση εκτιμάται από τον ΠΟΥ ότι είναι  η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη υγειά και κατά επέκταση η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Στις σημερινές συνθήκες, η διαφύλαξη της ανθρωπότητας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες κίνδυνου και παράλληλα η διαφύλαξη του δικαιώματος παροχής υψηλού επιπέδου διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων, είναι περισσότερο από αναγκαία.

Η ΕΔΟΝ αντικρίζει την υγεία σαν κοινωνικό αγαθό και αυτό αποτελεί θεμελιώδες αρχή για την Αριστερά. Στην δική μας αντίληψη η διασφάλιση της Καθολικής Κάλυψης υπηρεσιών υγείας είναι δικαίωμα του λαού και όχι προνόμιο για τους λίγους.

 

Γραφείο Υγείας
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
07/04/2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.