Το Υπ. Παιδείας δεν έχει επαφή με τη σχολική πραγματικότητα

Είναι με αγανάκτηση που παρατηρούμε την πρωτοφανή αδιαφορία που επιδεικνύει ο Υπουργός Παιδείας τους τελευταίους μήνες, απέναντι στις φωνές του μαθητικού κινήματος και είναι για να αναρωτιέται κανείς, αν είναι ένα κακόγουστο αστείο ή αν συνειδητά αυτή είναι η στάση του για ότι αφορά τα σχολεία και την παιδεία γενικότερα.

Τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη φάνηκε ότι ήταν ανέτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές για την νέα σχολική χρονιά. Κάτι που συνεχίζει να ισχύει μέχρι και σήμερα σε πάρα πολλά σχολεία. Δυστυχώς πολλά σχολεία δεν είναι έτοιμα για να παρέχουν αποτελεσματική τηλεκπαίδευση στους μαθητές που βρίσκονται σε περιορισμό, είτε λόγω της τεχνολογικής αναβάθμισης που έπρεπε να γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είτε λόγω του ότι το κράτος δεν φρόντισε να έχουν όλοι οι μαθητές ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση με το να τους προμηθεύσει Η/Υ ή tablet. Σε πολλές περιπτώσεις, η όποια πρόοδος σημειώνεται σε επίπεδο τηλεκπαίδευσης, προκύπτει μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, καθημερινά βλέπουμε να αυξάνονται οι αλυσίδες κρουσμάτων στα σχολεία, κάτι που υποδεικνύει ότι δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε πολλά σχολεία και αίθουσες, δεν υπάρχει το διαχωριστικό ανάμεσα στους μαθητές, οι μαθητές είναι στρυμωγμένοι στις αίθουσες χωρίς να μπορούν να έχουν τις απαραίτητες αποστάσεις, δεν γίνεται όπως θα έπρεπε η απολύμανση των αιθουσών διδασκαλίας, δεν υπάρχουν επαρκείς αντισηπτικά και υγρά καθαρισμού.

Σε σημερινή του δήλωση ο Υπουργός Παιδείας, είπε μεταξύ άλλων ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι εξετάσεις ανά τετράμηνο. Ως ΕΔΟΝ διερωτόμαστε αν ο Υπουργός Παιδείας έχει επαφή με το τι γίνεται εντός των σχολικών μονάδων και επιλέγει συνειδητά να αδιαφορεί ή απλά βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Καλούμε τους εμπλεκόμενους, να επέμβουν άμεσα για να σώσουν ότι σώζεται από τη φετινή σχολική χρονιά, πριν θυματοποιηθούν περισσότερο οι μαθητές. Επιβάλλεται η άμεση αναστολή των εξετάσεων τετραμήνου αλλά και η αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης, για να καταφέρουν οι μαθητές και οι καθηγητές να καλύψουν ουσιαστικά την ύλη που πρέπει να καλυφθεί για φέτος.

 

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

26.11.2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.