Η μεγάλη κινητοποίηση των Τ/κ δείχνει πως η ελπίδα είναι ζωντανή

Ως ΕΔΟΝ χαιρετίζουμε τη μαζική, μεγάλη διαμαρτυρία- συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες, 10/11, από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους. Χιλιάδες κόσμου, με μαζική παρουσία νεολαίας, κινητοποιήθηκε και έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα ότι δεν αποδέχεται την αμφισβήτηση της ύπαρξης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας από μέρους της Τουρκίας αλλά ούτε και τις επεμβάσεις της στο νησί. Οι συμπατριώτες μας, βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα όπως: «‘Άγκυρα κάτω τα χέρια σου από τον λαιμό μας» , «Η τελευταία λέξη στην Κύπρο, ανήκει στους Κύπριους», «Ενότητα, Αγώνας, Αλληλεγγύη».

Ως ΕΔΟΝ, για ακόμα μια φορά, χαιρετίζουμε τον αγώνα των συμπατριωτών μας για υπεράσπιση της ύπαρξης και της κοσμικότητας της κοινότητας τους. Οι χιλιάδες Τουρκοκυπρίων, έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα πως, η πρόσφατη εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, δεν  είναι το τέλος του δρόμου για το Κυπριακό. Η ελπίδα είναι ζωντανή.

Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι να συμπορευτούμε μαζί σε κοινούς αγώνες, για την επίτευξη Ομοσπονδιακής λύσης στην βάση των συμφωνημένων πλαισίων του ΟΗΕ. Αναμφισβήτητα η χθεσινή, μαζική διαμαρτυρία αποδεικνύει ότι  όταν ο λαός, Ε/κ και Τ/κ μαζί, διεκδικεί και παλεύει οργανωμένα και μαζικά, τότε ναι μπορούμε να ελπίζουμε για τη Κύπρο της ειρήνης και της επανένωσης.

Η ειρήνη στην Κύπρο δεν θα εμποδιστεί - Kıbrıs'ta barış engellenemez

 

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
11.11.2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.