Η ΕΔΟΝ για την προσπάθεια αποκοπής του 13ου μισθού

Με πρόσχημα την πανδημία, ξεκίνησαν συζητήσεις γύρω από την καταβολή ή μη, του 13ου μισθού. Οι εργαζόμενοι δέχονται ήδη απειλές από την εργοδοσία για να συναινέσουν ώστε να μην καταβληθεί ο 13ος μισθός ή να καταβληθεί μειωμένος.

 

Ως ΕΔΟΝ υπενθυμίζουμε πως, με βάση τον νόμο για προστασία των μισθών, ο 13ος μισθός εκεί και όπου δίνεται είτε με βάση συλλογική σύμβαση, είτε με βάση προφορική ή γραπτή συμφωνία, είτε ως πρακτική και έθιμο σε μια επιχείρηση, αποτελεί μέρος του μισθού και καλύπτεται από πρόνοιες της νομοθεσίας.

 

Ως ΕΔΟΝ καλούμε τους νέους και τις νέες εργαζόμενες να μην υποκύψουν στις οποιεσδήποτε απειλές ή εκβιασμούς από την πλευρά των εργοδοτών. Σε αυτή τη μάχη όμως, ο κάθε εργαζόμενος μόνος του, είναι αποδυναμωμένος. Μόνο με την οργάνωση στο χώρο εργασίας του ο καθένας, μπορεί να πολλαπλασιάσει τη δύναμη του.

 

Με την οργανωμένη πάλη οι εργαζόμενοι μπορούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους και για αυτό απευθύνουμε, άλλη μια φορά, κάλεσμα συστράτευσης με την ΕΔΟΝ και την ΠΕΟ με στόχο την συσπείρωση και οργάνωση των νέων εργαζομένων στη δράση για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

Τμήμα Νέων Εργαζομένων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

10.11.2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.