Εκλογή νέας ηγεσίας ΕΔΟΝ

Στη 9η σύνοδο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/10/2020 στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για πλήρωση θέσεων στην ηγεσία της Οργάνωσης.

Νέος Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ εκλέγηκε ο Σεβήρος Κούλας (βιογραφικό σημείωμα επισυνάπτεται).

Στη θέση του Μέλους της Κεντρικής Γραμματείας εκλέγηκε ο Άλκης Συλικιώτης.

Στη θέση του Μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου εκλέγηκε η Φωτεινή Χαραλάμπους (Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας ΕΔΟΝ Λάρνακας).

Τέλος, στη θέση του Μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου εκλέγηκαν οι Λένος Χριστοφόρου (Μέλος Γραμματείας Φοιτητικού Τμήματος ΕΔΟΝ), Δήμητρα Νεοφύτου (Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας), Κωνσταντίνα Χρυσάνθου (Μέλος Φοιτητικού Συμβουλίου ΕΔΟΝ, Τοπική Γραμματέας Τ.Ο. ΕΔΟΝ Πανεπιστημίου Κύπρου), Μιχάλης Χριστοδούλου (Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας ΕΔΟΝ Λάρνακας), Ζαχαρίας Κάβελη (Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας ΕΔΟΝ Αμμοχώστου). Αποχώρησαν από το Κεντρικό Συμβούλιο οι Χρίστος Χριστόφιας, Νάσος Κούκος, Μαριάννα Δημοσθένους, Έλενα Μακρή και Ανδρέας Ιγνατίου.

 

Στην αρχή της συνόδου, μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, σε μια σεμνή τελετή, τιμήθηκε ο αποχωρήσαντας από το Κεντρικό Συμβούλιο Χρίστος Χριστόφιας τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ (2015-2020).

 

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

15/10/2020


Βιογραφικό Σημείωμα Σεβήρου Κούλα

Ο Σεβήρος Κούλας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1990, είναι 30 χρονών και κατάγεται από την Κυθρέα και το Νέο Χωριό Κυθρέας. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Είναι μέλος του ΑΚΕΛ από το 2011.


Η συμμετοχή του στο Λαϊκό Κίνημα ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών όταν εντάχθηκε στην Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Μαθητών (ΠΕΟΜ) και είχε ενεργό συμμετοχή στο μαθητικό τμήμα της ΕΔΟΝ και στους φορείς του Μαθητικού κινήματος. Διετέλεσε Γραμματέας του Παγκυπρίου Γυμνασίου, Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (Π.Σ.Ε.Μ.) και πρόεδρος της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λευκωσίας-Κερύνειας (Ε.Σ.Ε.Μ). Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Αθήνας για δύο χρόνια, Πρόεδρος (2012-2014) και Οργανωτικός Γραμματέας (2011-2012) της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθήνας. Διετέλεσε μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ (2011-2017) και μέλος της Γραμματείας του Φοιτητικού τμήματος (2014-2017). Το 2018 εκλέγηκε Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας.

Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2015, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της από το 2016 και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας από το 2019.

 


© 2024 EDON. All Rights Reserved.