Η ΕΔΟΝ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την ΚΟΠ και το μπάχαλο σε σχέση με τα Covid Test στις μικρές κατηγορίες

Σήμερα έχουμε την έναρξη του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας της ΚΟΠ και καμία επίσημη ενημέρωση ή/και τελική απόφαση δεν έχει γνωστοποιηθεί στις ομάδες. Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ένα ρεσιτάλ αργοπορίας από πλευράς ΚΟΠ, σε ότι αφορά την τελική απόφαση για το αν τα σωματεία θα καλεστούν να πραγματοποιήσουν Covid Test και ποιος θα επωμιστεί το κόστος. Εδώ και βδομάδες οι ομάδες των μικρότερων κατηγοριών της ΚΟΠ, αλλά και του αγροτικού πρωταθλήματος, αντιδρούν έντονα για την αρχική απόφαση της ΚΟΠ, να επωμιστούν οι ίδιες οι ομάδες το κόστος.

Ως ΕΔΟΝ, διαφωνούμε κάθετα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφού κάτι τέτοιο θα ήταν κυριολεκτικά, καταστροφικό για πάρα πολλές ομάδες. Είναι αδύνατον οι ομάδες των μικρών κατηγοριών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ο προϋπολογισμός τους είναι μερικές χιλιάδες, να καταφέρουν να επωμιστούν και να αποπληρώσουν το κόστος αυτό, την ίδια ώρα που πολλές είναι αυτές που είναι στον οικονομικό αναπνευστήρα λόγω της έλλειψης εισοδημάτων και χορηγιών.

Παρόλα αυτά η ΚΟΠ, σε μια ακόμα περίπτωση (βλ. αδειοδότηση σταδίων), παρουσίασε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επίλυση του θέματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας να ξεκινά χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί τα Covid Test, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΠ (ημ. 10/9/20) αναμένουν – άγνωστο πότε – τον Υπ. Υγείας να καταθέσει πρόταση στο Υπ. Συμβούλιο.

Ως ΕΔΟΝ, θεωρούμε απαράδεκτη την αργοπορία ΚΟΠ και Υπ. Υγείας, τόσο από υγειονομικής πλευράς όσο και από αθλητικής, αφού οι ομάδες των μικρών κατηγοριών βρίσκονται φυσιολογικά σε απόλυτη σύγχυση, ενώ το πρωτάθλημα αρχίζει χωρίς τα μέτρα, που οι ίδιοι (ΚΟΠ και Κυβέρνηση) χαρακτηρίζουν ως απαραίτητα.

 

Αθλητικό Γραφείο

Κ.Σ ΕΔΟΝ

11/09/2020

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.