Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Η 12η Αυγούστου έχει ανακηρυχτεί από την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως παγκόσμια ημέρα νεολαίας. Η φετινή παγκόσμια ημέρα νεολαίας βρίσκει τον πλανήτη να δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, και τη διαχείριση του από τις κυβερνήσεις των χωρών.

Η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων καθώς και η επικράτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, θέτουν υπό αμφισβήτηση τα θεμελιώδη δικαιώματα των νέων στη μόρφωση, στην υγεία, στην αξιοπρεπή εργασία, το δικαίωμα στη στέγη, καθιστώντας έτσι ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη για εντατικοποίηση και μαζικοποίηση των αγώνων της νεολαίας.

Η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των νέων στην Κύπρο, από την Κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη, στην προσπάθεια εφαρμογής του ιδεολογικού της μανιφέστου, είναι ολομέτωπη. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, το ξήλωμα της Δημόσιας Υγείας και οι μεθοδεύσεις για ξεπούλημα του κλάδου σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αυτές οι πολιτικές ανάγκασαν αρκετούς νέους να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Οι νέοι στην Κύπρο εργάζονται (αν εργάζονται) με χαμηλούς μισθούς και ευέλικτα ωράρια εργασίας. Αρκετοί νέοι (αν «επιλέξουν» να σπουδάσουν) δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, είτε αναγκάζονται να τις εγκαταλείψουν.

Η ΕΔΟΝ ως η μαχητικότερη οργάνωση νεολαίας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πάλη για να αποτρέψει την εφαρμογή και άλλων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που ισοπεδώνουν τον λαό μας. Με αφορμή την σημερινή μέρα κάνουμε κάλεσμα στους νέους και τις νέες της Κύπρου, να συστρατευτούν μαζί μας, στον οργανωμένο αγώνα, για απελευθέρωση και επανένωση, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και σοσιαλισμό.

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

11/8/2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.