Η ΕΔΟΝ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους διέπραξαν ένα ακόμα έγκλημα παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και δημιουργούν προϋποθέσεις για να συρθεί ο πλανήτης σε νέες περιπέτειες, νέα αιματοκυλίσματα και ακόμα περισσότερη καταστροφή. Ο ιμπεριαλισμός, που τα τελευταία χρόνια έσπειρε το θάνατο σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη και Συρία επανέρχεται σήμερα θέτοντας ξανά το Ιράν στο στόχαστρο.

Ενώ σε πολύ πρόσφατες δηλώσεις τους, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και ο αμερικανός πρόεδρος, εξήγγειλαν βαθύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη σπεύδει να προσδέσει την Κύπρο στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους για τον τόπο και το λαό μας. Ενώ οι κυβερνώντες ισχυρίζονται πως η πρόσδεση της Κύπρου στο άρμα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ –όπως σφραγίζεται με το περιβόητο νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο– ενισχύει τη χώρα μας, στην πραγματικότητα δημιουργεί νέες προκλήσεις.

Στο ερώτημα του πως διασφαλίζεται η ασφάλεια και το συμφέρον του λαού μας, η ΕΔΟΝ απαντά: Μακριά από τα σχέδια του ιμπεριαλισμού, μαζί με τους λαούς της γειτονιάς μας, μαζί με τους λαούς του κόσμου. Απευθύνουμε κάλεσμα στη νεολαία του τόπου να συνταχθεί μαζί μας, στο πλευρό της αντιιμπεριαλιστικής νεολαίας του πλανήτη, να δώσουμε μαζί τη μάχη, για τον κόσμο της διαρκούς ειρήνης, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, έναν κόσμο στον οποίο θα μπορεί και η δική μας πατρίδα να υπάρξει επανενωμένη και πραγματικά ελεύθερη.

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

10/01/2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.