Δηλώσεις μέλους Κεντρικής Γραμματείας ΕΔΟΝ και Κεντρικής Υπεύθυνης Παγκύπριου Κινήματος ΕΔΟΝόπουλων για την εκστρατεία «Κάλαντα Αλληλεγγύης 2020»

Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, για μια ακόμη χρονιά, πραγματοποιεί την εκστρατεία «Κάλαντα Αλληλεγγύης». Μέσα από τα χρόνια ο θεσμός των Καλάντων έχει καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες αλληλεγγύης του Κινήματος μας που εκφράζεται τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Αυτή τη χρονιά, τα Κάλαντα είναι αφιερωμένα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς προστασίας στην Κοφίνου, προς βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.

Το Παιδικό Κίνημα της ΕΔΟΝ στο πλαίσιο της δράσης τόσο των ίδιων των παιδιών όσο και της οργάνωσης μας, διαπαιδαγωγεί τα παιδιά με τις αξίες της δημοκρατίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Η συλλογική προσπάθεια που γίνεται μέσα από τα Κάλαντα Αλληλεγγύης, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ενημερωθούν και να αναπτύξουν το αίσθημα της αλληλεγγύης, βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες ζωής παιδιών είτε ζουν στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό.

Μέσω της φετινής εκστρατείας μας στέλνουμε το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή και να αναπτυχθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον με πρόσβαση μεταξύ άλλων και στην υγεία, στη μόρφωση και στο παιχνίδι. Παράλληλα θέλουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κυπριακή κοινωνία για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που ζουν σε χώρους όπως το Κέντρο στην Κοφίνου, καθώς και για τις συνθήκες που αναγκάζουν τους λαούς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Το κράτος οφείλει να ενισχύσει την προσπάθεια για στήριξη ιδιαίτερα των παιδιών, τα οποία είναι οι κύριοι αποδέκτες της εκστρατείας μας, αφού καλούνται να ζήσουν σε ένα περιβάλλον ανασφάλειας. Στην πλειοψηφία τους, αυτά τα παιδιά, προέρχονται από χώρες που βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου.

Αρχίζοντας από αύριο μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας, συμμετέχουμε και διοργανώνουμε εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, με στόχο να ενισχύσουμε την ανθρωπιά που θα έπρεπε να μας χαρακτηρίζει συνολικότερα ως κοινωνία, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ως προς το σκοπό της εκστρατείας.

 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.