Η ΕΔΟΝ για τις μαζικές αντικατοχικές εκδηλώσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος

Ως ΕΔΟΝ χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που παρά τις καιρικές συνθήκες, έδωσαν μαζικό παρόν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες και έστειλαν τα σωστά μηνύματα για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας. Η μαζικότητα και ο παλμός των εκδηλώσεων, αποδεικνύουν πως η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται με την κατοχή και τη διχοτόμηση, πως αγωνίζεται για επανένωση και λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, για μια Κύπρο χωρίς στρατούς και εγγυητές, για επαναπροσέγγιση ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, που μέσω της Μαθητικής τους κίνησης στη Λάρνακα και στην Αμμόχωστο συμπορεύτηκαν με τη Νεολαία του ΕΛΑΜ, επιχειρώντας να αμαυρώσουν τις αντικατοχικές εκδηλώσεις και να τις μετατρέψουν σε εθνικιστικό πανηγύρι. Τα εθνικιστικά συνθήματα και η προσπάθεια διχασμού του μαθητικού κινήματος, είναι τα ιδανικά με τα οποία γαλουχεί τους μαθητές η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Κατά τα άλλα στις δημόσιες συζητήσεις προσπαθούν να μας παρουσιαστούν ως μετριοπαθείς, επαναπροσεγγιστές και υπέρ της ομοσπονδιακής λύσης. Τα έργα και οι ημέρες της μαθητικής τους κίνησης άλλα δείχνουν.

Καλούμε σύσσωμο το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα να απομονώσουν τον εθνικισμό – σοβινισμό στα σχολεία και στους χώρους σπουδών. Να μην επιτρέψουν στο φίδι να σηκώσει κεφάλι και να δηλητηριάσει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς. Ως ΕΔΟΝ, καλούμε τους νέους και τις νέες τις Κύπρου να συστρατευθούν στον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή, για Κύπρο  ομοσπονδιακή, επανενωμένη, ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη, για Κύπρο ειρηνική, κοινή πατρίδα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ ΕΔΟΝ

15/11/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.