Η ΕΔΟΝ για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Όπως πολύ εύστοχα δήλωσε ο Αργεντίνος επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, «η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει».

Έτσι και οι μπολσεβίκοι με ηγέτη τον Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν την 25 Οκτωβρίου με το παλιό ημερολόγιο (7 Νοεμβρίου με το καινούργιο) του 1917 με την άρτια οργάνωση και την επαναστατική τους ιδεολογία, όχι μόνο κούνησαν αλλά έκοψαν το δέντρο της τσαρικής κοινωνίας της Ρωσίας και κατάφεραν να οδηγήσουν εκατομμύρια εξαθλιωμένους εργάτες και αγρότες της Ρωσίας στο να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους θέτοντας τις βάσεις για το πρώτο εργατικό κράτος του κόσμου, τη Σοβιετική Ένωση.

Φέτος συμπληρώνονται 102 χρόνια από το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ου αιώνα, τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση η οποία άλλαξε για πάντα την κοινωνία και την ανθρωπότητα. Οι Μπολσεβίκοι με την επικράτηση της Επανάστασης, απέδειξαν ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος και η οικοδόμηση μιας ποιοτικά ανώτερης κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η σοσιαλιστική, είναι πέρα για πέρα εφικτή και αναγκαία.

Τα επιτεύγματα της επανάστασης αποτέλεσαν στήριγμα για τους εργαζόμενους παγκόσμια, καθώς μετά την επανάσταση εφαρμόστηκε πολιτική γενικής, δωρεάν, υποχρεωτικής Παιδείας για όλους, εξαλείφοντας τον αναλφαβητισμό της χώρας. Εφαρμόστηκε καθολικά η  δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η εξασφαλισμένη στέγη και η ποιοτική εργασία για όλους τους πολίτες. Μαζί φυσικά με τα τεράστια επιτεύγματα στις επιστήμες και στον πολιτισμό.

Ως ΕΔΟΝ, πιστοί στις αρχές και τη φιλοσοφία της πρωτοπόρας επαναστατικής κοσμοθεωρίας του μαρξισμού – λενινισμού, τιμούμε και φέτος τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και τα διδάγματα της, που σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, τόσο για την Οργάνωση μας, όσο και για όλους τους λαούς του κόσμου.

Ως ΕΔΟΝ τονίζουμε ότι οι λαοί οφείλουν να ακολουθήσουν τα φωτεινά μηνύματα του Οκτώβρη του 1917, και το παράδειγμα των Μπολσεβίκων επαναστατών οι οποίοι χάραξαν τον δρόμο για τον σοσιαλισμό. Και αυτό διότι το μέλλον της ανθρωπότητας δεν μπορεί να είναι ο καπιταλισμός, αλλά ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός. Καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετέχει στην εκδήλωση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ για τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στις 7 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

 

Μορφωτικό Γραφείο
Κ.Σ ΕΔΟΝ

6/11/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.