Δελτίο Τύπου ΕΔΟΝ Λεμεσού για την παράδοση πλαστικών πωμάτων

Το Γραφείο Περιβάλλοντος και Υγείας της ΕΔΟΝ Λεμεσού, παρέδωσε στον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου στη Λεμεσό, σημαντική ποσότητα πλαστικών πωμάτων που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα γραφεία της ΕΔΟΝ Λεμεσού.

Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη εκστρατεία εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο σκοπούς. Ο πρώτος μας στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε νέους ανθρώπους, και όχι μόνο, στα ζητήματα υγείας που ταλαιπωρούν μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας. Η απουσία της αρωγής από πλευράς του κράτους είναι εμφανής, κάτι που οδηγεί διάφορες ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους στήριξης και χρηματοδότησης των καθημερινών αναγκών τους.

Ο δεύτερος μας στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, και συγκεκριμένα την ανακύκλωση. Το περιβάλλον καταστρέφεται με ραγδαίους ρυθμούς στο βωμό του κέρδους, με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στο ίδιο το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ανθρώπινη υγεία. Θεωρούμε ότι η μείωση σκυβάλων μέσω της ανακύκλωσης, είναι ένα από τα μέτρα που μπορούν εύκολα να συμβάλλουν προς τη βελτίωση των αρνητικών συνθηκών που δημιουργούνται από την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται.

Το Γραφείο Περιβάλλοντος και Υγείας της ΕΔΟΝ Λεμεσού, στα πλαίσια των πολύμορφων δραστηριοτήτων του, συνεχίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά την εκστρατεία συλλογής πλαστικών πωμάτων καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκστρατείας μας και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας.

Γραφείο Περιβάλλοντος και Υγείας ΕΔΟΝ Λεμεσού
6 Νοεμβρίου 2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.