Η ΕΔΟΝ για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Η 17η Οκτωβρίου θεσπίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως «Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας».

Από τότε μέχρι σήμερα, παρόλη την ευημερία των αριθμών και την οικονομική ανάπτυξη των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών, δεν υπάρχει το ελάχιστο θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Τα κέρδη της όποιας πρόσκαιρης ανάπτυξης, τα εκμεταλλεύονται οι λίγοι. Οι πολλοί βιώνουν τη φτώχεια, την ανασφάλεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σχεδόν το ένα τρίτο των νέων της Κύπρου ηλικίας από 16 έως 29 ετών κινδυνεύει από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό και επτά στους δέκα νέους άντρες και οκτώ στις δέκα νέες γυναίκες μένουν με τους γονείς τους, γιατί δεν έχουν τις δικές τους δυνάμεις να φτιάξουν τη δική τους ζωή.

Επίσης, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου για το 2017, 205.900 συμπολίτες μας συνεχίζουν να βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχιας ή κοινωνικό αποκλεισμό.

Η ΕΔΟΝ διεκδικεί αξιοπρεπή ζωή για όλους τους ανθρώπους. Παράλληλα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη, μέχρι τη μέρα που οι λαοί όλου του κόσμου θα οικοδομήσουν μια κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση, την κοινωνία του σοσιαλισμού.


Γραφείο Τύπου
Κ.Σ ΕΔΟΝ

16/10/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.