Η ΕΔΟΝ για το νέο κανονισμό της ΣΤΟΚ που στρέφεται ενάντια στο Λαϊκό Αθλητισμό

Ως ΕΔΟΝ, εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας, με το νέο κανονισμό που η ΣΤΟΚ (Συνομοσπονδία Τοπικών Ομοσπονδιών Κύπρου) επέβαλε σε όλες τις ομοσπονδίες και σωματεία του Αγροτικού Ποδοσφαίρου.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την πρόνοια που επιβάλλει η ΣΤΟΚ, σύμφωνα με την οποία: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών άνω των 22 ετών, οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί σε κανένα σωματείο πριν τα 20 τους χρόνια».

Στη δική μας αντίληψη ο νέος αυτός κανονισμός θα είναι πρώτα απ’ όλα καταστροφικός για τα ίδια τα σωματεία του αγροτικού ποδοσφαίρου. Τα εξαναγκάζει να διώξουν παίκτες-μέλη τους που μπορεί να αγωνίζονται ήδη αρκετά χρόνια και δημιουργεί ένα πολύ δύσκολο και ασφυκτικό πλαίσιο για αυτά, στην προσπάθεια τους να χτίσουν μια ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική ομάδα.

Κατά δεύτερον, αυτός ο κανονισμός είναι ξεκάθαρα αντιδημοκρατικός και αντιαθλητικός, αφού επί της ουσίας βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα ερασιτεχνικής εμπλοκής νέων με το ποδόσφαιρο. Καταστρέφει το δικαίωμα στο Λαϊκό Αθλητισμό, ο οποίος ειδικά στα σωματεία του αγροτικού ποδοσφαίρου, αποτελεί την πεμπτουσία της ύπαρξης και δράσης τους. Οι εκατοντάδες νέοι που βρίσκουν διέξοδο μέσα από το Λαϊκό Αθλητισμό και αθλούνται σε ερασιτεχνικό επίπεδο χωρίς όμως να έχουν ασχοληθεί ποτέ πιο πριν με το ποδόσφαιρο, ξαφνικά θεωρούνται «παρείσακτοι» από την ΣΤΟΚ.

Ως ΕΔΟΝ, στηρίζουμε τις αντιδράσεις και τις ενέργειες των σωματείων που αντιδρούν απέναντι σε αυτό τον κανονισμό. Στεκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα επιβίωσης των αθλητικών τους ομάδων και στηρίζουμε το δικαίωμα για Λαϊκό Αθλητισμό. Καλούμε τη ΣΤΟΚ όπως άμεσα ακυρώσει τον εν λόγω κανονισμό και την απόφαση της.

Αθλητικό Γραφείο
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

12/09/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.