Ολοκλήρωση εργασιών 19ου Παγκύπριου Συνεδρίου ΕΔΟΝ και εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου 4-6 Ιανουαρίου 2019

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» από τις 4 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019. Κατά την τελευταία μέρα του Συνεδρίου εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης και τα Ψηφίσματα για τη Διεθνή κατάσταση, την Τ/κ νεολαία, τη Μέση Ανατολή και τον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, καθώς επίσης και η Οικονομική Έκθεση.

Το 19ο Παγκύπριο Συνέδριο καθόρισε τους στόχους και τις επιδιώξεις της Οργάνωσης για την επόμενη τριετία. Στόχους για οργανωτική ανάκαμψη, ενίσχυση των αγώνων της νεολαίας, ενίσχυση της μορφωτικής δουλειάς, του πολιτικού αγώνα και της δουλειάς ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Η ΕΔΟΝ μέσω του Συνεδρίου, διαβεβαιώνει τη νεολαία και τον κυπριακό λαό ότι θα παραμείνει στην πρωτοπορία των αγώνων για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, καθώς επίσης και τους αγώνες για διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς και προάσπιση των κεκτημένων της.

Την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, ενώ κατά το κλείσιμο των εργασιών απευθύνθηκε με ομιλία του προς τους Σύνεδρους ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Στο τριήμερο Συνέδριο συμμετείχαν 523 αντιπρόσωποι από όλες τις Τ.Ο. της Κύπρου και του εξωτερικού. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των τουρκοκυπριακών πολιτικών οργανώσεων νεολαίας και ξένοι αντιπρόσωποι από 18 Οργανώσεις Νεολαίας – Μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών. Η πρώτη Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, για να εκλέξει τον Γενικό Γραμματέα, τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα, την Κεντρική Γραμματεία και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων μελών του 60μελούς Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης εκλέγηκαν οι εξής:

Κούλας Σεβήρος, Μακρής Χρίστος, Συλικιώτης Άλκης, Καλογήρου Νικόλας, Αγαθού Σταύρος, Χαραλάμπους Βάκης, Χριστόφιας Χρίστος, Μενελάου Ανθούλα, Κατσή Αφροδίτη, Σόλωνος Αντρέας, Δίπλαρου Μαρία, Κούκου Παντελίνα, Κούκος Νάσος, Παρμάκη Γεωργία, Πανταζής Χαράλαμπος, Στεφανής Αντρέας, Τοφαρή Ιάκωβος, Τσακιστός Απόστολος, Παναγιώτου Αντρέας, Μανώλη Μάριος, Δημοσθένους Λευτέρης, Αθηνή Παναγιώτης, Κούκος Πέτρος, Μωυσέως Χρυσόστομος, Παναγή Χρυσόστομος, Χριστοφόρου Σάββας, Μιχαήλ Μέλιος, Σιααπάν Ρεβέκκα, Ευαγόρου Ελένη, Αντωνίου Έλενα, Παναγιώτου Άννα, Οικονόμου Έλενα, Κώστα Άντρεα, Μανώλη Χριστιάνα, Ιγνατίου Αντρέας, Ιωάννου Παύλος, Παναγιώτου Δέσποινα, Δημοσθένους Μαριάννα, Χατζηγεωργίου Σταύρος, Παναγιώτου Παναγιώτης, Σκαρπάρης Παναγιώτης, Φιλοθέου Φάνη, Κουσπής Μάριος, Πιτταράς Χριστόφορος, Χαραλάμπους Χριστόφορος, Δημητρίου Άγγελος, Μακρή Έλενα, Πέτρου Κύπρος, Γεωργίου Ορθοδοξία, Χατζηχριστοφόρου Τρύφωνας, Δημητρίου Δημήτρης, Αντωνίου Μάριος, Χαραλάμπους Φωτεινή, Δημητρίου Μαριλένα, Παττίχης Νικόλας, Τσιαλής Ζαννέτος, Πάζουρου Κούλα, Γαβριήλ Αντρέας, Φραγκουλίδου Κατερίνα, Σακκάς Χαράλαμπος.

 

7 Ιανουαρίου 2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.