Αρχική

Η ΕΔΟΝ για το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενάντια στο εμπάργκο της Κούβας

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ χαιρετίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενάντια στο εμπάργκο της Κούβας. Την 1η  του Νοέμβρη του 2017, για ακόμα μια χρονιά από το 1991 και έπειτα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εγκρίνει ψήφισμα ενάντια στο απάνθρωπο και απαράδεκτο εμπάργκο που επιβάλλεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και τον Κουβανικό λαό.

Οι ΗΠΑ καλούνται για ακόμα μια φορά από την διεθνή κοινότητα, να αποσύρουν τις πρακτικές τους και να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από τον χάρτη των Η.Ε. και το διεθνές δίκαιο. Ως ΕΔΟΝ δηλώνουμε για ακόμα μια φορά, ότι οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις εναντίον της Κούβας, μέσω της εφαρμογής του εμπάργκο, έχουν προκαλέσει για δεκαετίες τρομακτικούς περιορισμούς στον Κουβανικό λαό, οικονομικά και κοινωνικά πλήγματα.

Η διπλωματική νίκη της Κούβας έδειξε πως η διεθνής κοινότητα κατανοεί και εκτιμά το ρόλο της Κουβάς στη διεθνή σκηνή, τον σεβασμό που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια προς τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τα όσα η χώρα κατέκτησε δίνοντας στο λαό της αξιοπρεπή ζωή, ελευθερία και περηφάνια. Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Κούβας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού της να αποφασίζει ο ίδιος για τον δρόμο ανάπτυξης του και το κοινωνικό-οικονομικό του μοντέλο. Να αγωνίζεται και να απορρίπτει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον της χώρας του περιφρουρώντας τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού στην Κούβα.

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κεντρικού Συμβουλίου ΕΔΟΝ
2/11/2017

Last modified on Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 17:38
loader